1. yle.fi
  2. Uutiset

Opiskelijoiden vappukisa otetaan vakavasti

Lähes 500 opiskelijaa aloitti vapun vieton suunnistamalla ympäri Jyväskylää. Amazing Race Jyväskylä -kilpailussa pärjää olemalla joko nopea ja fiksu tai vain pitämällä hauskaa.

suunnistus
Kilpailija tuulettaa ilman paitaa.
Yle Keski-Suomi / Jani Ilola

Kuudetta kertaa järjestettävästä Amazing Race Jyväskylä -kisasta on muodostunut tärkeä osa opiskelijoiden vappua. Kaupunkisuunnistuksen rastit sijaitsevat laajalla alueella, joten kisa tarjoaa mahdollisuuden nähdä opiskelukaupunki kampusaluetta laajemmin.

Tänä vuonna matkaan lähti 120 nelihenkistä joukkuetta. Juokkueiden tehtävänä on kiertää rastilta toiselle vihjeiden avulla ja suorittaa erilaisia tehtäviä.

Osalle kilpailijoista kisa on urheilusuoritus viimeisen päälle, osa keskittyy pitämään hauskaa.

- Toiset vetää tosissaan, että haluavat voittaa ja toiset vetävät tosissaan silleen, että haluavat pitää hauskaa, kertoo projektisihteeri Miika Hämynen.

Missä on Ceausescu Beach?

Vuorilammen sima -joukkuueseen kuuluvat Juha Kontinen ja Antti Peltonen lähtevät tavoittelemaan voittoa

- Kova juoksuvauhti siihen alkuun ja päätäkin varmaan pitäisi käyttää. Toivotaan, että löytyy sen verran älyäkin tästä porukasta, Kontinen kertoo.

Kilpailijat etenevät rastilta toiselle vihjeiden avulla. Esimerkiksi vihje "Ceausescu Beach" vie kilpailijat Jyväskylän satamaan.

- On tässä 25 vuotta asuttu Jyväskylässä ja opeteltu paikkoja ja kulettu bussilla ja pyöräilty ympäri kaupunkia, niin siitä on apua, Peltonen toteaa.

Paras fiilis palkitaan

Suunnistuskilpailun voittajan ratkaisee aika. Myös hauskaa pitämällä voi menestyä, sillä tapahtumassa palkitaan joukkue, jolla on paras fiilis. Viime vuonna palkinnon voittaneen The Naked Menin tavoitteena on voittaa fiilispalkinto toistamiseen.

Cowboy-asuihin sonnustautuneet miehet eivät ota suorituksestaan paineita.

- Jos haluaa voittaa fiilispalkinnon niin ei voi ottaa mitään paineita. Pitää keskittyä ainostaan siihen, että on hauskaa, Vili Urpilainen toteaa.

Kilpailureitin kiertämiseen kuluu joukkueilta neljästä seitsemään tuntia riippuen siitä, miten vakasti kisan ottaa.

Jokaisella rastilla kilpailijoiden tulee suorittaa annettu tehtävä. Mikäli tehtävä jää suorittamatta rangaistuksena on viidentoista minuutin aikasakko.

Lue seuraavaksi