New Yorkissa esitettiin autistisille suunnattu musikaalinäytös

Merkinantajat näyttämön molemmin puolin nostivat esiin hohtovalon, kun tulossa oli esimerkiksi kovia ääniä.

kulttuuri

New Yorkissa esitettiin sunnuntaina autistisille suunnattu näytös Maija Poppanen -musikaalista. Kyseessä on toinen Broadwayllä esitetty vastaavantyyppinen näytös - ensimmäinen järjestettiin Leijonakuninkaasta lokakuussa.

Näytöksessä oli mukana 40 autismituntijaa, jotka auttoivat perheitä tarvittaessa. Lapsia autettiin näytökseen valmistautumisessa siten, että heille annettiin mahdollisuus tutustua roolihahmoesittelyihin ja lauluihin etukäteen, joten yllätyksiä tuli vain vähän.

Teatteriin oli tehty myös rauhoittavia nurkkauksia ja toimintalueita, joista lapset pystyivät seuraamaan näytelmää reaaliaikaisena lähetyksenä.

Merkinantajat näyttämön molemmin puolin nostivat esiin hohtovalon, kun tulossa oli esimerkiksi kovia ääniä.

Myös itse esitykseen oli tehty muutamia muutoksia. Esimerkiksi strobovalot oli poistettu, joitakin siirtymiä oli tehty pehmeämmiksi ja näytelmän äänialaa oli paikoin mukautettu.

Esitys sai hyvää palautetta.

- Hieno mahdollisuus nauttia näytöksestä, olla stressaamatta ja tietää, että kaikki teatterissa ovat samassa tilanteessa, sanoi Paige Bravin, joka tuli teatteriin 11-vuotiaan tyttärensä Alexan kanssa.

Teatterin kehitysrahasto osti kaikki lähes 1800 paikkaa näytökseen ja myi liput perheille, joissa on autistinen perheenjäsen.

Lähteet: AP