Hylkeestä rantaleijonaksi

Rantakuntoon ehtii vielä. Sopivalla ruualla hylkeestä kuoriutuu todellinen rantaleijona. Broileriwokissa on sopivassa suhteessa proteiinia ja kuvetta hyväileviä kasviksia. Wokin valmistaminen on helppoa.

broilerit
Pippurimylly
Broileriwokki sopii myös karppaajille.Yle / Juha Mäntykenttä
Pippurimylly
Lautasellinen broileriwokkia syömäpuikkoineen. (10min 52s) Kuva: Yle / Juha Mäntykenttä
Pippurimylly
Broileriwokki sopii myös karppaajille.Yle / Juha Mäntykenttä

Broileriwokki

½ dl cashew-pähkinöitä

3 dl kanalientä

2 rkl appelsiinimehua

2 rkl soijaa

2 tl maissitärkkelystä

2 tl oliiviöljyä

400 g broilerisuikaleita

1 vihreä paprika

2 porkkanaa

3 salattisipulia

pala lanttua

2 rkl rypsiöljyä

  • Paloittele porkkana, lanttu ja paprikat ohuiksi suikaleiksi.
  • Silppua sipuli.
  • Sekoita pienessä kulhossa kanaliemi, appelsiinimehu, soija, maissitärkkelysjauho ja oliiviöljy. Laita sivuun
  • Paahda cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullan ruskeita (2-3 minuuttia). Nosta pähkinät pois pannulta.
  • Kuumenna rypsiöljy paisinpannussa. Lisää broilerinpalat ja ruskista ne kypsiksi, noin 6 minuuttia.
  • Lisää porkkana, sipuli ja lanttu pannuun ja kuullota niitä 3 minuuttia.
  • Lisää paprika joukkoon.
  • Sekoita kastikeliemi joukkoon ja kiehauta.
  • Vähennä lämpöä ja hauduta, kunnes kastike sakenee.
  • Lisää paahdetut pähkinät ja tarjoa heti.