1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Popkatu peräänkuuluttaa yläkuloisuutta

Pääsymaksuton kaupunkifestivaali Popkatu valtaa jälleen Joensuun keskustan rokkiviikolla heinäkuussa. Tapahtumia, kilpailuja, musiikkia kupletista klezmeriin ja monenlaisia osallistumismahdollisuuksia tuova menoviikko on tarkoitettu kaikenikäisille.

tapahtumat
Poni ja yleisöä Lastenpopissa.
Lastenpopissa pääsi myös poniajelulle.YLE / Antti Makkonen

Popkatu-kaupunkifestivaali järjestetään Joensuussa tulevana kesänä jo 12. kerran. Ilosaarirockin kanssa yhtäaikaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille, tapahtumapaikkoja on keskustassa lukuisia, ja pääsymaksua ei juuri kysellä.

- Toista tämänkaltaista kesätapahtumaa ei käsittääkseni Suomesta löydy. Helsingin Juhlaviikot on isommassa mittaluokassa kenties luonteeltaan lähinnä Popkadun antia, kertoo puheenjohtaja Annemari Heinonen.

Toista tämänkaltaista kesätapahtumaa ei käsittääkseni Suomesta löydy.

Annemari Heinonen

Kesän erikoisuutena on valokuvakilpailuKuvanjuoksu, jossa sarjoina ovat muunmuassa Yläkuloisuus ja Yksityiskohta. Kilpailuun mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta osallistujaa, ja kisan valokuvista koostetaan valokuvanäyttely Ilosaareen Kerubiin syyskuussa.

Suosittu LastenPop juhlii 12-vuotissyntymäpäiviään teemalla Synttärit. Lasten kanssa omaa 10-vuotista taivaltaan juhlistaa lastenmusiikkiyhtye Hullut Hattuset. Lavalle nousee myös Yhden Joukon bändi, joka koostuu kirjaimelleen yhdestä Joukosta, jolla on matkassaan soittimia 300 kilon verran.

Popkatua ennakoidaan perinteisesti Popkekkereiden merkeissä jo 19. toukokuuta, jolloin LastenPopille kerätään rahoitusta useamman dj:n voimin.

Heinäkuisen Popkadun tapahtumia nähdään ja kuulllaan Joensuussa muunmuassa Kuunari Elinalla, kaupungin puistoissa, torilavalla, Ilosaaressa ja Kaupunginteatterin ravintolassa ja sisäpihalla.

Lue seuraavaksi