1. yle.fi
  2. Uutiset

Suikkilantien uusia kaistoja ajetaan jo syksyllä

Suikkilantien rakennustöiden takia liikennettä ei tulla pysäyttämään missään vaiheessa. Suurin osa töistä pyritään saamaan valmiiksi jo tämän vuoden aikana.

Turun satama
Suikkilantiellä tietöitä

Suikkilantien parannushanke on hyvässä vauhdissa. Nyt parin kilometrin pätkällä valmistellaan tarvittavia kiertoteitä ja varsinainen työ alkaa lähempänä kesää.

- Urakoitsija on omassa aikataulussaan aikaistanut hanketta niin, että tämän vuoden loppuun mennessä pyritään saamaan valmiiksi suurin osa töistä, sanoo projektipäällikkö Juha Sillanpää liikennevirastosta.

Suikkilantie leventäminen ja perusparannus tuo ratkaisun maantieyhteyden puuttumiseen Turun satamaan. Remontin valmistuttua rekkaliikenne ohjautuu kehätien kautta Suikkilantielle ja sieltä satamaan.

Turku on Skandinavian liikenteen keskus ja suurin osa Pohjoismaisesta liikenteestä kulkee Turun kautta. Turun sataman toimitusjohtaja Christian Rambergin mukaan tiehanketta on odotettu pitkään.

- Tämä hyödyntää satamaa, mutta myös kaikkia kuljetusyrityksiä ja liikennöitsijöitä, kun Suikkilantie kytkee sataman hyvin päätieverkkoon.

Rakennustöiden vaikutukset lähialueen asukkaille tiedotetaan Aunelan koululla ensi maanantaina 7.5. klo 18.00. Kevyenliikenteen muutokset ja bussipysäkkien mahdolliset uudet sijainnit tullaan viitoittamaan.

Lue seuraavaksi