Kokoomus haluaa Guggenheimin valtuustoon

Demarit innostuneet Checkpoint Helsinki -ideasta.

kulttuuri

Helsingin kaupunginhallitus on ilmeisen erimielinen Guggenheim-museon perustamisesta. Kaupunginhallituksen päätös on odotettavissa myöhään keskiviikkoiltapäivänä.

Kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Risto Rautava ei toivo Guggenheim-hankkeen kaatuvan jo kaupunginhallituksen kokouksessa, vaan haluaa asian valtuuston käsittelyyn.

- Lopputulosta ei voi tietää etukäteen, mutta en pidä hyvänä, että hanke kaatuisi jo kaupunginhallituksessa.

- Tämä on niin paljon tunteita ja keskustelua herättänyt asia, että olisi tärkeää viedä se valtuuston päätettäväksi, Rautava sanoi Yle Uutisille.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri sanoo, että museosta on tullut "kokoomuslainen hanke".

- Uuden museon rakentamisen Helsingin paraatipaikalle tulisi olla sellainen asia, jota viedään yhdessä laajalla rintamalla eteenpäin.

- Museolle ei olisi hyvä lähtökohta, että päätös menisi läpi valtuustossa niukin naukin, varsinkin kun 80 prosenttia kaupunkilaisista vastustaa sitä, ja taiteilijat vastustava, Ylikahri perusteli.

Ylikahrin mielestä Guggenheimin sijoituspaikalle Katajanokalle pitäisi miettiä uuden Helsingin kaupungin taidemuseon rakentamista.

Vihreiden lisäksi myös vasemmisto on innostunut Checkpoint Helsinki -ideasta.

- Suomalainen, jo aikaa sitten kansainvälistynyt taidekenttä pystyy luomaan hyviä taideratkaisuja, kunhan sitä resurssoidaan lisää, sanoi SDP:n Osku Pajamäki Yle Uutisille ennen kaupunginhallituksen kokousta.

- Checkpoint Helsinki on selvästi enemmän tätä päivää ja kuvataidepoliittisesti vahvempi ratkaisu kuin Guggenheim, Pajamäki perusteli.

Lähteet: Yle Uutiset