Arhinmäki: Muut hankkeet tuovat Guggenheimia enemmän kulttuurista lisäarvoa

Helsingin kaupunginhallitus torppasi Guggenheim-museon rakentamisen äänin 8 - 7. Paavo Arhinmäki ilmoitti jo aikaisemmin, ettei museolle tule rahoitusta kulttuuribudjetista.

kulttuuri

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) uskoo, että muilla, korvaavilla hankkeilla saadaan enemmän kulttuurista lisäarvoa Helsinkiin kuin alkuperäisellä Guggenheim-museolla.

Arhinmäki pitää hanketta nyt haudattuna.

- Guggenheim-säätiön ja Helsingin välinen sopimus olisi ollut huono. Jos pystytään panostamaan lisää varoja kulttuuriin ja taiteeseen, niin pystytään itse luomaan sellaista, joka tuottaa paljon enemmän lisäarvoa kaupungille.

Arhinmäki ei ole koko Guggenheim-hankkeen aikana lämmennyt ajatukselle. Hän on jo aikaisemmin ilmoittanut, ettei Guggenheimille löydy rahaa kulttuuribudjetista, sillä muilta museoilta, teattereilta ja orkestereilta on jo nyt jouduttu nipistämään varoja.

Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi keskiviikkona niukasti kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ehdotuksen Guggenheim-taidemuseon perustamisesta Helsinkiin. Päätös tehtiin äänin 8 - 7.