Koe uusi yle.fi

Guggenheim valmis yrittämään Helsingissä uudelleen

Guggenheim-säätiön johtajan mukaan Helsinki olisi hyötynyt hankkeesta. Säätiö on yhä sitoutunut hankkeeseen ja jää odottavalle kannalle, Richard Armstrong sanoo.

kulttuuri

Guggenheim-säätiön johtaja Richard Armstrong sanoo, että säätiö olisi mielellään jatkanut Helsingin museohankkeen kehittelyä. Hän sanoo myös, että säätiön puolesta sitä voidaan jatkaa myöhemmin.

Yle Uutiset ei tavoittanut Armstrongia kommentoimaan Helsingin Guggenheim-suunnitelman kaatumista, mutta hän kertoo kantansa yhdysvaltalaisen kulttuuribloggarin Lee Rosenbaumin internetsivulla.

Armstrongin mukaan säätiö ryhtyi hankkeeseen, koska Helsinki tuntui tarjoavan monia jännittäviä mahdollisuuksia. Viime vuoden aikana ennakkokäsitys varmistui, ja säätiö tuli myös siihen tulokseen, että Helsingin kulttuuritarjonta hyötyisi suuresti Guggenheim-museosta, Armstrong sanoo.

Säätiö olisi mielellään kehittänyt ideaa edelleen kansainvälisen arkkitehtuurikisan kautta, mutta kuten säätiö alusta asti korosti, alustava selvitys ei ollut lopullinen päätös, Armstrong korostaa Lee Rosenbaumin blogissa.

Odottavalla kannalla

Myös The New York Times -lehti kertoo Helsingin Guggenheim-hankkeen kaatumisesta. Se korostaa päätöksen syntyneen aikana, jolloin hallitukset leikkaavat budjetteja kaikkialla Euroopassa.

Richard Armstrong sanoo myös New York Timesilssa, että Guggenheim-säätiö on yhä sitoutunut hankkeeseen ja odottaa, mitä tuleman pitää.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Urheilu

Suomalaisten suksi ei pelannut karmeassa kelissä Rukalla

Björgen nappasi voiton naisten kympillä

Urheilu

Epäonnistunut voitelu jätti suomalaisnaiset kauas kärjestä: "Eihän siitä tullut yhtään mitään"

Urheilu

Watabe yhdistetyn mäkiosuuden kärki – Hirvonen ladulle yhdeksäntenä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin moskeijaiskun uhreja jo yli 300 – Syyttäjän mukaan hyökkääjillä oli mukana Isisin lippu