Koe uusi yle.fi

Guggenheim haluaa edelleen Helsinkiin

Guggenheim-säätiö on halukas jatkamaan Helsingin museohanketta. Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja kytkisi suunnitelmat Helsingin taidemuseon kehittämiseen.

Kotimaa
Ihmisiä valtuustosalissa.
Guggenheim-säätiön pääjohtaja Richard Armstrong Helsingin kaupunginvaltuuston salissa.YLE

Guggenheim-säätiön johtaja Richard Armstrong sanoo, että säätiö olisi mielellään jatkanut Helsingin museohankkeen kehittelyä. Yhdysvaltalaismedialle asiaa kommentoineen Armstrongin mukaan säätiö on valmis jatkamaan hanketta myöhemmin.

- Säätiö on yhä sitoutunut hankkeeseen ja jää odottavalle kannalle, Richard Armstrong sanoo.

Guggenheim-säätiön johtajan mukaan Helsinki olisi hyötynyt hankkeesta. Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi eilen niukasti Guggenheimin tulon Helsinkiin.

Ratkaisevassa roolissa olleiden vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri näkee, että hanke voitaisiin tuoda vielä uudelleen käsittelyyn. Ylikahrin mukaan sitä voitaisiin suunnitella yhdessä kuvataiteilijoiden esittämän Helsingin taidemuseon kehittämistä ajavan Checkpoint Helsinki -hankkeen kanssa.

- Näkisin että jos nyt aloitettaisiin valmistelu, otettaisiin tämä Checkpoint Helsinki mukaan ja kaupunginjohtaja ja kaupungin lakimiehet neuvottelisivat Guggenheimin kanssa sopimusehdoista uudelleen niin sitten saattaisi löytyä valtuutettujen enemmistö tukemaan tätä, sanoo Ylikahri.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Urheilu

Suomalaisten suksi ei pelannut karmeassa kelissä Rukalla

Björgen nappasi voiton naisten kympillä

Urheilu

Epäonnistunut voitelu jätti suomalaisnaiset kauas kärjestä: "Eihän siitä tullut yhtään mitään"

Urheilu

Watabe yhdistetyn mäkiosuuden kärki – Hirvonen ladulle yhdeksäntenä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin moskeijaiskun uhreja jo yli 300 – Syyttäjän mukaan hyökkääjillä oli mukana Isisin lippu