Siilasmaa: Nokia ammentaa jatkossakin suomalaisuudesta

Nokian hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nimitettävä Risto Siilasmaa sanoo, että yhtiön tiimi ja strategia ovat nyt oikeat. Nokia on murrosvaiheessa, hän arvioi.

talous
Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa (vas.) ja toimitusjohtaja Stephen Elop lehdistötilaisuudessa ennen yhtiökokouksen alkua.
Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa (vas.) ja toimitusjohtaja Stephen Elop puhuivat toimittajille lehdistötilaisuudessa ennen yhtiökokouksen alkua 3. toukokuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Nokian hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nimitettävä Risto Siilasmaa on vakuuttunut, että Nokiassa on tällä hetkellä oikea tiimi, strategia ja yhä oikeammat tuotteet luotsata yhtiö kohti parempia aikoja.

- Parhaillaan Nokiassa on käynnissä murrosvaihe, mutta nokialaiset ovat täynnä taistelutahtoa, Siilasmaa vakuutti ennen yhtiökokousta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Siilasmaa kertoo olevansa ylpeä siitä, että hän noussee yhtiön hallituksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

- Tavoitteeni on tukea yhtiön johtoa. Nokian yrityskulttuuri tulee jatkossakin ammentamaan suomalaisuudesta.

- Elopin aikana Nokian kulttuurissa on ollut tärkeitä muutoksia, Siilasmaa arvioi.

Uusia muutoksia ei tarvita

Nokian hallituksen johtoon nousevalta Risto Siilasmaalta kysyttiin yhtilkokousta edeltävässä tiedotustilaisuudessa, mitä hän aikoo muuttaa yhtiössä.

- Uusia muutoksia ei tarvita, koska Nokia on jo keskellä muutosprosessia, Siilasmaa vastasi.

Hän totesi myös, että Nokia taistelee joka päivä.

-Haasteista huolimatta yhtiössä on todellista taisteluhenkeä, ja työntekijät ovat ylpeitä yhtiöstä ja sen uusista tuotteista.

Siilasmaan mukaan osa hänen tehtäväänsä on tukea yhtiön johtoa ja valittua strategiaa.

Lähteet: Yle Uutiset