Ravidalla aiotaan hiihtää kilpaa

Joensuun ravirata voi jatkossa toimia sprinttihiihdon näyttämönä. Alueelle on ideoitu ensilumen kilpailua. Sprinttikilpailusta on neuvoteltu urheiluseurojen kanssa.

sprinttihiihto
Joensuun Ravirata Oy

Joensuun ravirata halutaa myös muiden kuin raviurheilijoiden käyttöön. Linnunlahdella sijaitsevalle radalle suunnitellaan sprinttihiihtoja.

Asiaa vetävä, Karelia Expertin hallinnoima tapahtumamatkailuhanke haluaa kilpailun tukevan Kontiolahden ampumahiihtostadionin aikatauluja. Ravirata toimisi muun muassa kilpailijoiden harjoittelupaikkana.

Tällä alueella voitaisiin järjestää aivan hulppeat kaupunkisprintin hiihtokilpailut.

Jaani Holma

- Tämä miljöö mahdollistaa muunkin kuin ravien käytön. Hyvänä esimerkkinä toimii Hartwall-areena Helsingissä, siellä on paljon muutakin kuin jääkiekkoa. Tällä alueella voitaisiin järjestää aivan hulppeat kaupunkisprintin hiihtokilpailut, joita on jo ideoitukin, projektikoordinaattori Jaani Holma Karelia Expertistä kertoo.

- Meillä on täällä valot valmiina, ajanottolaitteet, maalikamerat ja 200 metriä pitkä, riittävän leveä maalisuora hiihtäjille. Tässä on oikeastaan mielikuvitus rajana ja lopussa kaikki on kiinni vain uskosta itseen ja omaan tekemiseen.

Raviradan sprinttikilpailusta on jo käyty neuvotteluja urheiluseurojen kanssa. Tapahtuman järjestelyissä mietitään jo käytännön kysymyksiä, esimerkiksi lumivarastojen sijoittelua alueella.

Joensuun ravirata on juuri nyt monen asian polttopisteessä. Raveista on tehty matkailupaketti venäläisturisteille ja kaupunki odottaa kuumeisesti vuoden 2015 Kuninkuusraveja.