Rattijuopon yliajamaksi Lapinlahdella jäänyt tyttö kuoli

Onnettomuus sattui keskiviikkoiltana Nerkoonniementiellä. Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä kuolemantuottamuksena.

Kotimaa

Lapinlahdella keskiviikkoiltana rattijuopon yliajamaksi jäänyt tyttö on menehtynyt torstaiaamuna vammoihinsa. 52-vuotias lapinlahtelaisnainen ajoi kahden pyörällä liikkuneen lapsen päälle Nerkoonniementiellä.

Menehtynyt tyttö oli 11-vuotias. Toinen, teini-ikäinen tyttö, on poliisin tietojen mukaan päässyt pois sairaalahoidosta. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 2,2 promillen juopumuslukemat.

Poliisi on pidättänyt epäillyn ja tutkii tapahtunutta törkeänä kuolemantuottamuksena, törkeänä vammantuottamuksena, törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Nainen osui ensin henkiöautollaan puiseen johdinpylvääseen, joka katkesi. Sen jälkeen hän törmäsi samaan suuntaan polkupyörillä ajaviin tyttöihin.

Onnettomuuspaikka on suora ja hyväkuntoinen tie, jossa ei ole kevyenliikenteen väylää. Autoa kuljettanut nainen ei loukkaantunut. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa.