Samsung julkaisi uuden älypuhelimen

Torstaina Lontoossa julkistettu uusin Samsung-malli tulee Euroopan markkinoille toukokuun lopulla. Kyse on Samsungin suurimmasta lanseerauksesta, sillä puhelin tulee myyntiin 145 maassa ja sitä myydään 296 puhelinyhtiössä.

tekniikka
Samsung esittelee Galaxy S III -älypuhelimen, joka kuuntelee, ymmärtää ja reagoi käyttäjäänsä. Älypuhelinuutuus saapuu kauppoihin toukokuun lopussa.
Samsung Electronics Nordic

Samsung julkaisi torstaina uuden Galaxy SIII -älypuhelinmallinsa. Uuden puhelimen näyttöruutu on kooltaan lähes kaksinkertainen Applen iPhoneen verrattuna, mutta se on kevyempi ja ohuempi kuin kilpailijansa.

Uudessa mallissa muun muassa puhelimen kameran suorituskykyä on parannettu kahdeksaan megapikseliin ja kuvia voi ottaa ilman sulkijaviivettä. Puhelin myös tunnistaa käyttäjän katseen ja aistii silmien liikkeitä. Esimerkiksi näytönsäästäjä ei kytkeydy päälle, kun katse on ruudussa.

Android-käyttöjärjestelmälliset Galaxy-puhelimet ovat Applen iPhone-puhelimien suurimpia kilpailijoita älypuhelinmarkkinoilla. Analyytikot arvelevat, että Galaxy-puhelimien myynti on tammi - maaliskuun aikana ylittänyt iPhone-puhelimien myynnin.

Samsung ohitti Nokian puhelinmyynnissä aiemmin tänä vuonna.

Samsung teki vuoden ensineljänneksellä voittoa reilut 5000 miljardia wonia eli noin 3,3 miljardia euroa, yhtiö ilmoitti viime viikolla.

Samsung ja Apple kilpailevat älypuhelimien lisäksi myös sormitietokoneiden ja patenttioikeuksien osalta. Toisaalta Samsung on yksi suurimmista mikrosirujen ja näyttöjen toimittajista Applelle, ja Apple on Samsungin suurimpia asiakkaita.

Lähteet: AP, AFP, Reuters