Hommaforumin Turkkilasta perussuomalaisten lehden päätoimittaja

Puheenjohtaja Timo Soini hehkuttaa, että lehdestä aiotaan tehdä Suomen kiinnostavin poliittinen sivusto.

politiikka
Matias Turkkila.
Matias Turkkila.Anna Saraste / Yle

Perussuomalainen-lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvan Hommaforum-keskustelupalstan perustajajäsen Matias Turkkila. Samalla lehteä muutetaan aikakauslehtimäiseksi, sen ilmestymiskertoja lisätään, toimituksen kokoa kasvatetaan ja verkkosivustoa uusitaan. Nykyisin lehti ilmestyy kerran kolmessa viikossa ja sen levikki on noin 40 000 kappaletta.

Lehden ja uuden verkkosivuston budjetti on noin miljoona euroa. Perussuomalaisten viestintätuki kasvoi vuoden takaisen vaalivoiton myötä 3,5 miljoonaan euroon vuodessa. Perussuomalaiset harkitsee myös kustannusyhtiön perustamista

Aloitti Halla-ahon kampanjapäällikkönä

Turkkila on koulutukseltaan insinööri. Hän lähti mukaan perussuomalaisiin vuoden 2006 lopulla, jolloin hän aloitti kansanedustaja Jussi Halla-ahon kampanjapäällikkönä. Sen jälkeen hän on toiminut myös useiden muiden perussuomalaisten taustajoukoissa.

Turkkila on toiminut myös maahanmuuttokriittisessä Suomen Sisussa, mutta hän aikoo vetäytyä sen toiminnasta.

Hän aikoo luopua myös Homma ry:n puheenjohtajan tehtävästä ja aktiivisesta toiminnastaan Hommafoorumilla.

-Näkisin ihan henkilökohtaisen ajankäytön ja yöunien riittävyyden takia mielekkäänä sen, että asteittain luovun siitä. Todennäköisesti tämän kevään aikana, Turkkila sanoo.

"Media-suhteessa molemminpuoleisia ylilyöntejä"

Perussuomalaisten Matti Putkonen on ilmoittanut puolueen aloittavan työn maineensa puolustamiseksi. Turkkilan mielestä median ja perussuomalaisten suhteessa on ollut molemminpuoleisia ylilyöntejä.

Hänen mukaansa antipatioita on yksittäisillä toimittajilla ja yksittäisillä perussuomalaisilla.

- Mutta minun mielestäni media on niin laaja kompleksi, että ei voida mitenkään yleisesti määritellä, ettäkö media suhtautuisi yhtään millään tavalla perussuomalaisiin, hän sanoi.

Puheenjohtaja Timo Soini hehkutti tiedotustilaisuudessa, että julkaisusta tulee Suomen kiinnostavin poliittinen sivusto.