1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kansanedustaja Holmlund: Rikesakko apuun rattijuopumusten torjunnassa

Anne Holmlund toivoisi liikenteeseen nollatoleranssia alkoholin käytössä. Vähintäänkin hän haluaisi, että pienestäkin alkoholin käytöstä rangaistaisiin rikesakolla.

politiikka
Anne Holmlund
YLE

Satakuntalainen kansanedustaja Anne Holmlund ehdottaa rikesakkoa avuksi rattijuopumusten torjuntaan.

Holmlundin mielestä jokaiseen humaltuneeseen tiellä liikkujaan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Hänen mukaansa rikesakko pitäisi määrätä tapauksissa, joissa kuljettajan veren alkoholipitoisuus on alle rattijuopumuksen rajan, eli 0,5 promillea. Rikosnimikkeenä voisi puhua lievästä rattijuopumuksesta, jota Suomen laki ei toistaiseksi tunne. Holmlund kirjoittaa näkemyksestään Yle Satakunnan Parlamentaarikon blogissa.

Holmlundin mukaan rikesakon määrääminen ei rasittaisi kuormittunutta oikeusjärjestelmää ja valvonta voitaisiin toteuttaa normaalin liikennevalvonnan yhteydessä.

Poliisipäällikkö on samoilla linjoilla

Poliisipäällikkö Timo Vuola Satakunnan poliisilaitokselta toteaa, että Holmlundin näkemys on oikean suuntainen.

- Alle kriminalisoidun rajan jääviä tapauksia tulee rikollisiin tekoihin verrattuna moninkertainen, ehkä 3-4 -kertainen määrä. Ja kyllähän niissä tapauksissa kuljettajien ajokyky on jo heikentynyt. Itse olen sitä mieltä, että tällaisia tapauksia voisi kevyellä menettelyllä sanktioida esimerkiksi 0,2 tai 0,3 promillesta ylöspäin.

Lue seuraavaksi