1. yle.fi
  2. Uutiset

Tätä syöt kun Suomi voittaa lätkäkultaa

Jääkiekon kisakiima on kovimmillaan. Suomen maailmanmestaruus on enää muutamaa luistimen vetoa vailla selvä. Näin teet onnistuneesti ruokaa mestaruusjuhliin.

sienet
Pieniä ohrarieskoja lautasella
Valmiita pieniä ohrarieskoja lautasella.YLE / Juha Mäntykenttä

Peruna-ohrarieskat

5 dl vettä

1 pss perunahiutaleita (Mielihyvä)

2 rkl öljyä**(suolaa)**

5-6 dl ohrajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Mittaa kylmä neste kulhoon, mittaa muut aineet kulhoon nesteen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan. Jaa taikina 18 osaan ja taputtele osista jauhotetuin käsin matalia pikkurieskoja.

Sieni- ja yrttilevitettä voi käyttää maustevoin tapaan myös pihvin päällä.

Martta Eeva-Maija Laurila

Pistele harukalla ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes pintaan tulee ruskeita laikkuja.

Sienilevite

2 dl suolattuja metsäsieniä liotettuna

½ sipulia hienonnettuna

50 g voita

sitruunapippuria

Liota sienistä liika suola pois kylmässä vedessä ( noin 1 vrk). Leikkaa sipuli ja sienet hienoksi ja yhdistä aineet. Vaivaa tasaiseksi massaksi.

Yrttilevite

1 dl hienonnettuja yrttejä (esim timjami)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

50 g voita**mustapippuria**

Yhdistä aineet ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.

Ohje martta Eeva-Maija Laurila

Lue seuraavaksi