1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkit

Hentoisen Auroransillan ulkonäkö huijaa

Nordenskiöldinkadun ylittävän Auroransillan rakentaminen etenee vauhdilla. Kevyen näköiseen siltaan on käytetty kymmeniä tonneja terästä.

palkit
auroransilta
Havainnekuva Auroransillasta.Helsingin kaupunki

Ensi syksynä kävelijät ja pyöräilijät pääsevät ylittämään vilkasliikenteisen Nordenskiöldinkadun kaunisrakenteista siltaa pitkin. Auroransilllaksi ristityssä rakennelmassa ei ole lainkaan perinteisiä tukipilareita, vaan sitä kannattelevat kaaressa kiinni olevat vetotangot.

Työmaapällikkö Osmo Honkonen kertoo pestinsä olevan tällä kertaa ainutlaatuisen vaativa, mutta sitä on itse siltakin.

- Tämä on lähempänä designia kuin perinteistä sillanrakentamista. Nostan hattua suunnittelijalle. On varmasti huomattavasti vaativampaa tehdä kaikki lujuuslaskelmat ja varmuuskertoimet verrattuna perinteiseen betoniseen lätkään.

Honkonen kehuu sillan olevan valmistuttuaan erityisen näyttävä pimeään aikaan erikoisvalaistuksen ansiosta. Ensi yönä paikalla ei tosin vielä ole muuta erikoisvalaistusta kuin työmaalamput. Sillanrakentajat tekevät pitkän vuoron asentaessaan viimeisiä osia näyttävään kaareen.

- Nostamme kaksi viimeistä varsinaista suurta teräspalkkia kaaren yläosaan. 18 metrin mittaiset palkit painavat kukin 20 tonnia.

Liikenne katkaistaan Nordenskiöldinkadulla asennuksen ajaksi.

Lue seuraavaksi