Eksoten Raastuvankadun talossa iso kosteusongelma

Talossa on töissä noin 80 sosiaali-, lastensuojelu- ja vammaispalvelutyöntekijää, joista muutamien oireita epäillään sisäilmatutkimuksen perusteella työpaikan oloista johtuviksi.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Sosiaalivirasto

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitiloissa Lappeenrannan Raastuvankadulla muhii laaja kosteusongelma.

- Kosteutta on päässyt valumaan niin ylä-, ala- kuin välipohjiinkin. Yhtään selvää homekasvustoa ei ole löydetty, mutta huono sisäilma on talossa yleinen ongelma, kertoo isännöisijä Pentti Reinikainen.

Vuonna 1933 valmistuneen kivitalon omistaa Lappeenrannan Sotaorpojen ja Sotaleskien säätiö. Omistaja selvittää tämän vuoden aikana, millainen remontti talossa pitää tehdä.

Vuokralainen Eksote on jo aloittanut väistötilojen etsinnän Lappeenrannan keskustasta korjauksen ajaksi. Sisäilmatutkimus tehtiin viime vuoden loppupuolella ja tulokset on analysoinut Työterveyslaitos.

Alunperin rikkihappotehtaan konttoriksi valmistuneessa Raastuvankatu 9:ssä on käytetty eristeinä mm. eloperäisiä aineksia.

- Sitä on myös korjattu lukuisia kertoja kunkin ajan käytäntöjen mukaisesti. Sota-aikana taloon osui pommejakin, kertoo Reinikainen.

Hänen mukaansa remontista tulee iso ja se vetää säätiön talouden tiukille.