1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulvilan surma: Syyttäjä löysi viitteitä saatananpalvonnasta

Ulvilan surman uhrista löytyi vammoja, jotka syyttäjän mielestä kertovat saatananpalvonnasta. Todisteet tukevat syyttäjän mukaan Auerin syyllisyyttä.

Anneli Auer. Kuva: Yle

Syyttäjä sanoo saaneensa varmat todisteet Anneli Auerin syyllisyydestä miehensä murhaan. Tutkinnassa on tullut esiin esimerkiksi saatananpalvontaan viittaavia asioita. Syyttäjä pitää mahdollisena, että koko henkirikoksessa on ollut kyse saatananpalvonnasta. Tähän viittaavat surmatun ruumiista löydetyt vammat.

Lisätutkinnassa on saatu myös näyttöä siitä, että Anneli Auer oli riidellyt miehensä kanssa usein ja kohdistanut väkivaltaa myös muihin perheenjäseniin.

Puolustus kiistää väitteet

Anneli Auerin asianajaja Juha Manner kiistää syyttäjän väitteet saatananpalvonnasta. Manner hämmästelee syyttäjän tiedotuspolitiikkaa, kun toinen Aueria koskeva, seksuaalirikoksiin liittyvä oikeudenkäynti on vielä kesken.

Syyttäjä perustaa kantansa kokonaisuuteen

Syyttäjä Jarmo Valkaman mukaan todisteet Auerin syyllisyydestä eivät perustu pelkästään lisätutkinnassa ilmi tulleisiin asioihin.

- Ne eivät perustu pelkästään tähän uuteen vaan kaikkeen mitä on käsitelty alioikeudessa ja hovioikeudessa. Kokonaisuus tekee mielestämme näytön riittäväksi, Valkama toteaa.

Valkama ei halua tarkentaa lisätutkinnan sisältöä. Hänen mukaansa se tulee yleisön tietoisuuteen, jos Korkein oikeus päättää ottaa asian käsiteltäväksi.

Oikeusprosessissa monia vaiheita

Syyttäjä on jättänyt korkeimmalle oikeudelle lisäaineistoa hakiessaan murhajutulle valituslupaa. Korkein oikeus harkitsee parhaillaan, ottaako se asian käsittelyyn. Poliisi aloitti tapauksen lisätutkinnan viime syksynä syyttäjän pyynnöstä.

Vaasan hovioikeus vapautti Anneli Auerin murhasyytteestä heinäkuussa 2011. Auerin mies surmattiin Ulvilassa vuoden 2006 joulukuussa.

Aueria ja hänen entistä miesystäväänsä epäillään myös useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista. Neljän syyttäjän ryhmä vastaa molemmista rikosasioista niiden keskinäisen yhteyden vuoksi.