Pauli ja Seija ovat hurahtaneet nettikuunteluun

Australiassa vuodesta 1969 asuneet Seija ja Pauli Piiroinen pysyvät perillä synnyinmaakuntansa Pohjois-Karjalan asioista. Pariskunta käyttää Ylen nettipalveluja ahkerasti: nettiradio soi ja uutisartikkeleja luetaan.

Kotimaa
Seija ja Pauli Piiroinen.
Yle / Janne Ahjopalo

Nurmeksessa syntyneet ja Joensuun kautta Australiaan Canberraan muuttaneet Seija ja Pauli Piiroinen seuraavat Pohjois-Karjalan asioita intohimoisesti vuosikymmenten jälkeenkin.

Kotoisan murteen kuunteleminen on antoisaa.

Seija ja Pauli Piiroinen.

- Kuuntelemme nettiradiosta ja luemme nettiuutisista mitä maakunnassa tapahtuu ja minne rakennetaan uutta. Kotoisan murteen kuunteleminen on myös antoisaa, kehuvat Seija ja Pauli.

Pariskunta mökkeilee kesäisin Nurmeksessa. Suomalaisessa elämänmenossa kiinnostavat muun muassa kesäteatterit, marjastus ja kalastus.

Pauli Piiroinen on tehnyt elämäntyönsä muurarina. Seija on työskennellyt Australiassa kenraalikuvernöörin talossa. Työtehtäviin liittyi vastaanottaa arvovieraita, joihin kuului esimerkiksi kuninkaallisia ja Indira Gandhi.

Maila haluaa Yleltä läheistä tarjontaa

Joensuulaista Maila Mylleriä koukuttaa Yle Pohjois-Karjalan tarjoamista radio-, internet- ja televisiosisällöistä erityisesti radio. Myller asuu Joensuun Kiihtelysvaarassa noin 50 kilometrin päässä kaupungin keskustasta järven rannalla.

Maakuntaradio on tärkeä osa Mailan päivää.

Maila Myller
Yle / Janne Ahjopalo

- Ohjelmisto on hyvä ja Yle Pohjois-Karjala tarjoaa itselleni läheisiä asioita. Ylen on oltava kiinni arjessa.

Yksinään asuva Maila kokee asuinpaikkansa rakkaaksi ja haluaa esimerkiksi Kiihtelyksen eteläisten kylien kuorolle näkyvyyttä Ylen kautta. Kuoro on toiminut vuodesta 2002 lähtien.