Auerin asianajaja kiistää saatananpalvonnan

Asianajaja hämmästelee syyttäjän tiedotuspolitiikkaa. Kun toinen oikeudenkäynti on kesken, asianajaja ihmettelee syyttäjien avoimuutta.

Kotimaa

Anneli Auerin asianajaja Juha Manner kiistää syyttäjien väitteet, joiden mukaan Auer on syyllistynyt miehensä murhan yhteydessä myös saatananpalvontaan. Manner hämmästelee syyttäjän avointa tiedottamista asiassa.

- Ei pidä paikkaansa tämmöiset väitteet. Manner sanoo Yle Uutisille.

Manner hämmästelee syyttäjän tiedotuspolitiikkaa.

- Kun on toinen oikeudenkäynti kesken ja sitä käydään suljetuin ovin, en voi kommentoida millään tavalla, mihin ne [väitteet saatananpalvonnasta] perustuvat. Voin vain todeta, että tiedottamisessa saisi olla hieman varovaisempi ottaen huomioon, mihin ne perustuvat, Manner sanoo.

Anneli Auerin mies surmattiin Ulvilassa vuoden 2006 joulukuussa. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi Auerin miehensä murhasta elinkautiseen 2010. Vaasan hovioikeus vapautti Auerin murhasyytteestä viime kesänä.

Syyttäjä lähtee edelleen siitä, että Auer syyllistyi miehensä surmaan ja on vaatinut asian käsittelyä korkeimmassa oikeudessa. Korkein oikeus harkitsee parhaillaan, ottaako se tapauksen käsiteltäväkseen.

Aueria vastaan on vireillä myös toinen oikeudenkäynti, jossa Aueria ja hänen miesystäväänsä epäillään useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista.