Auer-jutun käänteet olisivat liian hulluja dekkariksi

Dekkaristi ja Ylen tv-uutisten uutispäällikkö Matti Rönkä kommentoi, että Anneli Auerin tapaus voisi olla liian outo toimiakseen fiktiivisenä tarinana. Dekkareissa jopa pahantekijän tulee olla jollain lailla samaistuttava henkilö. Myös tapahtumien tulisi olla ymmärrettävissä edes jollain tasolla.

rikoskirjallisuus
Matti Rönkä
Yle

Anneli Auerin tapaus saa uusia käänteitä siihen tahtiin, että välillä on vaikea pysyä perässä. Tilanteet voisivat olla vaikka rikosromaanin juonen käänteitä. Vai voisivatko?

Dekkaristi Matti Rönkä pohtii, että tapauksen kulku voisi olla liian outo toimiakseen fiktiivisenä tarinana.

- Tämä menee jonnekin sellaiselle alueelle, että on ihan mahdotonta ymmärtää sen logiikkaa. Eli draaman ja fiktion kannalta tämä ei ole ensikuulemalta kiinnostavaa. Tämä on jotenkin liian epäuskottavaa ja kummalista. Mikäli nämä väitteet pitävät paikkansa niin totuus on jälleen tarua ihmeellisempää, Rönkä toteaa.

Matti Rönkä kertoo, että dekkareissa ja tarinoissa on kiinnostavaa se, kun normaali elämä vinksahtaa. Ulvilan surmaan ja Anneli Aueriin liittyvissä käänteissä on kirjailijan mukaan kysymys jostain niin kummallisesta jota on jo vaikea hahmottaa todelliseen elämään.

- Dekkarissa pahantekijänkin logiikkaan pitäisi pystyä jotenkin samaistumaan. Tosielämässä tapahtuu joskus sellaisia asioita, jotka olisivat fiktiona epäuskottavia. Tämä tapaus tuntuu menevän jotenkin sellaiselle osastolle. Tekojen motiivit ovat niin vaikeasti ymmärrettäviä, kirjailija pohtii.