Superpesiskausi käynnistyy pudotuspelit mielessä

Itäsuomalaisen pesapalloilun maine ja kunnia ovat alkavalla kaudella pohjoiskarjalaisissa käsissä. Korkeimmalla sarjatasolla kampailevat miehissä Kiteen Pallo ja Joensuun Maila. Naisten superpesiksessä pelaa Viinijärven Urheilijat Liperistä. Savolaisia seuroja ei SM-tasolla nähdä.

pesäpallo
Pesäpalloilija juoksee kentälle.
Yle / Ari Haimakainen

Joensuun Mailalla on viime kaudesta eniten petrattavaa. Viimeiseksi jäänyt joukkue haluaa pudotuspeleihin.

Pelinjohtaja Antti Eteläpää sanoo, että pari vuotta on kynnetty sarjan hantäpäässä.

Nyt on aika voimakas halu ja myös usko siihen, että me pystytytään tekemään se muutos.

Antti Eteläpää

- Nyt on aika voimakas halu ja myös usko siihen, että me pystytytään tekemään se muutos. Ja tosiaan rimpuilemaan pudotuspeleihin.

Useita mitaleita vuosien varrella voittanut Kiteen pallo on hyvä mittari JoMalle. Kiteen nuorta joukkuetta on vahvistettu kokeneilla pelimiehillä.

Kokeneinta kaartia on Kouvolasta palannut Sami Partanen, jolla alkaa jo 16. kausi superissa.

- No omalla kohdalla tietysti tavoitteet on jo vähän maltillisempia mitä joskus poikavuosina, mutta kyllähän se on selvä, että oma panos pitää olla sellainen, että joukkue selkeesti siitä hyötyy.

Sami Partanen sanoo, että joukkueen tavoitteena on viedä porukka pykälän verran eteenpäin eli mitalipeleihin tänä vuonna.

Mutta missä ovat savolaiset?

Pohjoiskarjalaiset latautuvat kesän kamppailuihin, mutta missä ovat savolaiset? Puijon Pesis Kuopiosta ja SiiPe Siilinjärveltä ovat kodonneet Suomen superpesiskartalta.

JoMan Antti Eteläpää arvelee syyksi sen, että Pohjois-Savossa pesäpallo on hävinnyt jääkiekolle

- Ehkä se syy saattaa olla siinä jääkiekossa elikkä Kalpa imuttaa rahat pois pesäpallosta ja vie resursseja. Luulen näin.

KiPan Sami Partanen toivoo Kuopion ja Siilinjärven palaavan pesäpallokartalle.

- Saatais sitä Pohjanmaata vähän murrettua, ettei pesäpallo keskity pelkästään sinne.

Viinijärvellä nälkä kasvaa

Naisten superin kärkikastissa jälleen pelaava Viinijärvi joutuu myös hakemaan vastustajansa kaukaa. Pelinjohtaja Marko Hovi kertoo, että pitkät pelimatkat ovat suuri haaste joukkueelle.

- Päivää aikaisemmin joudumme osalle paikkakuntia lähtemään. Täältä on pitkä matka joka paikkaan, mutta siihen pitää hyvin valmistautua ja ottaa ne asiat huomioon.

Millainen joukkue on ViU:lla kasassa?

- Nuori ja tosi nälkäinen joukkue on kasassa. Viime kaudelta hienoja asioita, joita lähdemme nyt parantamaan. Motivoituneena tulevaan kauteen, Marko Hovi lupaa.

Miesten superpesis käynnistyy keskiviikkona. ViU pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa torstaina.