Hyppää sisältöön

Rasistisia maalauksia ilmestynyt katukuvaan ympäri Mikkeliä

Sieg heil -tekstejä ja hakaristejä on spreijattu ympäri kaupunkia. Tavallisten töherrysten sijaan maalaukset on tehty vaivaa nähden sabluunoilla.

Mikkelissä alikulkutunneleihin ja muuhun julkiseen omaisuuteen töhrityt rasistiset tunnukset työllistävät kaupunkia. Ympäri Mikkeliä on ilmestynyt katukuvaan muun muassa hakaristejä ja sieg heil -kirjoituksia ja muita rasistisia maalauksia. Maalauksia on ainakin Siekkilässä, Saksalassa, Graanilla, satamassa ja Visulahdessa.

Merkille pantavaa maalauksissa on, että töhertelyn sijaan merkkien tekemiseen on selvästi nähty vaivaa. Spray-maalilla tehdyt merkit on tehty sabluunalla ja niitä on paljon. Aikaisemmin katukuvassa nähdyt rasistiset maalaukset ovat olleet lähinnä lapsekkaita töherryksiä, kaupungista kerrotaan.

Kaupunki ilmoittaa kaikista maalauksista poliisille ja maalaa töherrykset piiloon. Kaupunki ja poliisi ovat sopineet tekevänsä tiivistä yhteistyötä töhryjen tiimoilta ja ilmiötä seurataan.

Erilaisten töherrysten poistaminen maksaa kaupungille useita tuhansia euroja vuosittain. Jos maalausten tekijät saadaan kiinni, on tekijöille luvassa kuulustelujen ja syytteiden nostamisen kautta todennäköisesti massiiviset korvausvaatimukset.

.
.