Superpesiskausi alkaa vauhdilla

Miesten ja naisten superpesiskausi alkaa keskiviikkona vahvasti pohjalaisvoimin. Yksi pesiskesän ehdottomista kohokohdista tulee olemaan Järvi-Suomen derby Vimpelin ja Alajärven välillä.

Miesten superpesis
Lapuan Virkiä juhlii 2011
Lapuan Virkiän pesäpallonaisten juhlaa viime kaudelta (Arkistokuvaa)Yle

Miesten ja naisten superpesiskausi alkaa keskiviikkona vahvasti pohjalaisvoimin. Vimpelin Veto kohtaa vieraissa avausottelussaan hallitsevan Suomen mestarin Sotkamon Jymyn. Joukkue pelaa lähes viime vuotisella kokoonpanollaan, ainoa muutos on Timo Rantatorikan siirtyminen Hyvinkäälle.

Koskenkorvan Urheilijat saa vastaansa Kankaanpään Mailan. Myös Koskenkorvan pelaajarunko on pysynyt viime kauden pudotuspeliryhmästä hyvin ennallaan.

Alajärven Ankkurit kohtaa kotonaan Pattijoen urheilijat. Alajärven Ankkurit nousi Superpesikseen tälle kaudelle ja luottaa pelaajissaan paikalliseen osaamiseen.

Nurmon Jymy aloittaa pelikautensa vasta huomenna torstaina Jyväskylän Kiriä vastaan vieraissa. Jymy menetti kauden päätyttyä siirtymisten vuoksi kärkipelaajiaan ja on kasannut joukkuetta muun muassa nuorista pelaajista.

Uusiiko Lapua mestaruutensa?

Naisissa Lapuan Virkiä kohtaa Rauman Lukon kotikentällään. Hallitsevana mestarina Lapuan Virkiä on yksi sarjan ennakkosuosikeista.

Ylihärmän Pesis-Junkkarit aloittaa kautensa vieraissa. Jyväskylässä heitä odottaa Kirittäret.

Seinäjoen PeTo-Jussit kohtaa sunnuntaina 13. toukokuuta vieraissa Turku-Pesiksen. PeTo-Jussit on koostanut joukkueensa nuorista pelaajista. Vanhin pelaaja on 27-vuotias ja monet alle 20-vuotiaita.