Humppilan kunnanjohtaja: Ihmiset valitkoon, mistä palvelunsa hakevat

Kunnanjohtaja Esko Tonteri antaisi kuntalaisten vapaasti valita, missä he käyvät terveyskeskuksessa, kirjastossa tai muissa kunnan palveluissa, vaikka kuntien rajat ja itsehallinto pysyisivätkin.

Humppila

Humppilan kunnanjohtaja Esko Tonteri on väsynyt hallintokysymysten korostumiseen kuntien yhdistymiskeskustelussa. Koska hallinto ei sinänsä luo mitään uutta, niin koko uusia hallintoja luova kuntakeskustelu on järjetön, sanoo Tonteri.

Esimerkiksi Lounais-Hämeen pitäisi mennä tulevaisuuteen niin, että alueelta poistettaisiin rajat, mutta säilytettäisiin hallinto. Tällöin seutukunnalle muodostuisi vähitellen asukkaiden itsensä tekemä kokonaisuus, kun nämä voisivat hakea palvelunsa sieltä, mistä se on luontevinta, sanoo Humppilan kunnanjohtaja Esko Tonteri.

- Sehän on sitten asukkaiden tekemä kokonaisuus. Ja jos he hakevat palvelunsa Jokioisilta, Humppilasta tai Forssasta, niin he sitten vain hakevat jotkut palvelunsa sieltä. Matka on yhtä pitkä puolin ja toisin. Oltaisiin ihan avoin palveluverkkoyhteisö ja pidettäisiin hallinto nykyisellään, koska siinä syntyy vain kitkaa, kun ruvetaan hallinnon kautta purkamaan ja tulee näitä jännitteitä ja siinä unhotuu ihmiset. Ja kyllä ihmiset ovat järkeviä, kyllä he osaavat hakea asiat, luottettaisiin heihin, sanoo Tonteri