EU-tiedotus lähes kokonaan verkkoon

Tiedotuksesta vastanneet maakunnalliset toimipisteet katoavat lähes kokonaan. Voimaa haetaan esimerkiksi sosiaalisesta mediasta.

Kotimaa
Eu-liput liehuvat lipputangossa.
Yle

Kansalaiset saavat Eurooppa-tietoa vastedes enimmäkseen verkosta. Eurooppa-tiedotus häipyy maakunnista vähin äänin vielä tämän vuoden aikana. Kolmestatoista maakunnallisesta toimipisteestä jäljelle jää vain Rovaniemi, josta on tulossa erityinen arktisen Eurooppa-tiedon keskus. Lisäksi pääyksikkö jatkaa Helsingissä.

- Muiden on määrä lopettaa toimintansa vuoden 2013 alkuun mennessä. Kainuu, Jyväskylä, Ahvenanmaa, Kouvola, Hämeenlinna ja Oulu ovat lopettaneet jo, kertoo päällikkö Marja Aspelund ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen ja kansalaisviestinnän yksiköstä.

Eurooppa-tiedotus käyttää tiedottamiseen joka vuosi 300 tuhatta suomalaista veroeuroa. EU-komissio pistää päälle vielä toiset 300 tuhatta. Budjetti säilynee entisellään, mutta tiedotus siirtyy entistä enemmän verkkoon. Tietoa voi jatkossa hakea Eurooppa-tiedotuksen (siirryt toiseen palveluun) sivuilta, Facebookista (siirryt toiseen palveluun) ja Twitteristä (siirryt toiseen palveluun).

- Julkaisuja tuotamme entiseen malliin, myös verkkoon. Mutta ihmiset haluavat pumaskansa valmiina. Ei niitä haluta tulostaa netistä, tietää Aspelund.

Eurooppa-tiedotus järjestää joka vuosi myös Eurooppa-päivän tapahtumia useilla paikkakunnilla yhdessä Eurooppanuorten (siirryt toiseen palveluun) kanssa.