Jorma Uotinen työstää maailman ensi-iltaa Porissa

PDC:n tanssijat antautuvat täysillä työhönsä ja heillä on poikkeuksellisen nopea omaksumiskyky.

kulttuuri
Jorma Uotinen harjoittaa innostuneena, mutta tarkalla otteella PDC:n tanssijoita tulevaan ensi-iltaan.
Jorma Uotinen harjoittaa innostuneena, mutta tarkalla otteella PDC:n tanssijoita tulevaan ensi-iltaan.Pertti Pitkonen / Yle

Jorma Uotinen harjoituttaa tällä viikolla Porissa Pori Dance Companyn tanssijoille uusinta teostaan Symphony 4 Dances varten. Teoksen on säveltänyt Atso Almila. Tanssiteos saa maailman ensi-iltansa kesäkuun 14. päivänä Kuopio Tanssii ja Soi -juhlien avausnumerona.

Symphony 4 Dances koostuu neljästä osasta, jonka tanssii kolme paria. Jorma Uotinen sanoo, että tarinan pohjana on selkeä parisuhdedraama, mutta hän käsittelee aihetta myös hellien:

- Minusta on vanhemmiten tullut ehkä sentimentaalinen, koska olen rakentanut tähän kauniin lopun, jossa annan toivoa ihmisille oikeaan rakkauteen.

Minusta on vanhemmiten tullut sentimentaalinen.

Tanssiteos esitetään Kuopio Tanssii ja soi -festivaaleilla elävän orkesterin säestyksellä. Atso Almilan teoksen soittaa silloin Kuopion kaupunginorkesteri.

Uotinen on aina innoittunut, kun tulee Poriin.

- Se saattaa johtua tietysti siitä, koska omat juureni ovat täällä Porissa, mutta myös siitä, että täällä on niin hieno ryhmä. PDC:n tanssijat antautuvat täysillä työhönsä ja heillä on poikkeuksellisen nopea omaksumiskyky, jota ihailen suunnattomasti.

- Täällä ei tarvitse montaa kertaa selitellä eikä rautalangasta väännellä, vaan heti alkaa tulla laatua, hymyilee Uotinen.