1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Putin ja Obama eivät tapaa G8-kokouksessa

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin tapaaminen G8-kokouksen yhteydessä ensi viikolla ei toteudu. Putin on ilmoittanut Obamalle, että hän ei osallistu kokoukseen hallinnon järjestämiseen liittyvien tehtäviensä takia.

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei osallistu johtavien teollisuusmaiden G8-kokoukseen Yhdysvalloissa ensi viikolla. Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kanssa käymässään puhelinkeskustelussa Putin ilmoitti, että kokoukseen osallistuu hänen sijastaan pääministeri Dmitri Medvedev.

Putinin ja Obaman piti tavata G8-kokouksen yhteydessä ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun Putin aloitti Venäjällä uuden presidenttikautensa. Nyt tapaaminen on siirretty kesäkuun puolivälin jälkeen Meksikossa pidettävän G20-maiden kokouksen yhteyteen.

Putin perusteli G8-kokouksesta poisjäämistään hallinnon järjestämiseen liittyvillä tehtävillä.

Valkoisen talon mukaan presidentit ilmaisivat puhelinkeskustelussa tyytyväisyytensä Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteiden kehittymiseen Dmitri Medvedevin presidenttikauden aikana. Presidentit myös totesivat haluavansa tehostaa maidenvälistä yhteistyötä edelleen.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi