Janakkalan kunnanjohtaja puolustautuu siilin tavoin

- Hämeenlinnan toiveet ovat imperialistisia, sanoo Janakkalan kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen.

Janakkala
Janakkalan kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen jaksaa hymyillä
Yle Häme/ Maarit Piri-Lahti

Janakkalan kunnanjohtaja on uppoutunut poteroon. - Pyrkimykset ovat ristiriitaiset Hämeenlinnan seudulla, eikä keskustelua merkittävimmistä kysymyksistä päästä käymään, toteaa Anna-Mari Ahonen.

Ahosen mielestä rakenneuudistukset eivät tuo ratkaisua vaan koko järjestelmä on purettava.

Janakkalan kunta on kohtuullisen hyvin toimeentuleva kunta, sen ei siis ole pakko keskustella kuntaliitoksista. - Ei tarvitse, sanoo kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen ponnekkaasti.

- Meillä ei ole nykyiseen hyvinvointiyhteiskuntaan varaa. Kunnat eivät selviä sosiaali- ja terveysmenotehtävistään. Jos ei riitä rahat menoihin, ne pitää sopeuttaa. Hän uskoo, että valtuusto varauksellisesti allekirjoittaa kunnanjohtajansa viestin.

Ahosen mielestä hyvinvointiyhteiskuntaa ei tarvitse purkaa, koska se purkautuu joka tapauksessa.

- On vain pidettävä huolta, ettei sen seuraukset kohdistu kaikkein vaikeimmassa asemassa oleviin. Ahosen näkemyksessä kuntien tehtäviin ja kuntaremonttiin ilmenee sekä siilipuolustus että terrierin ärhäkkyys.

Ahonen ei ottanut taannoista Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Iisakki Kiemungin ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapio Vekan eroilmoitusta tosissaan. Hän kutsuu miehiä ystävikseen ja lausunto oli hänen mielestään huumoria ja turhautumisen puuskahdus.

- Heillä on ollut yhä toiveita että Janakkala ja Hattula liittyisivät Hämeenlinnaan, joten en ihmettele.

Yle Häme on viettänyt kuntaviikkoa Riihimäen, Humppilan ja Janakkalan seuduilla.