Väite: Tulospalkkio motivoi myös symbolisella merkityksellään

Tulospalkkioiden vaikutukset syntyvät palkkioihin liitettyjen symbolisten merkitysten kautta, väittää Aalto-yliopiston tutkija. Hänen mielestään ihmisiä ei kannata motivoida vain rahalla.

talous

Tulospalkkausjärjestelmät motivoivat uuden väitöstutkimuksen mukaan pikemmin symbolisten, kuin euroissa laskettavien merkitysten välityksellä.

Arvostus liittyy tapaan käyttää palkkiojärjestelmää.

Tutkija Anu Hakonen

- Palkkioilla on merkitystä silloin, kun ne kuvastavat työssä onnistumista, työntekijän asemaa organisaation hierarkiassa sekä johdolta saatua arvostusta, sanoo Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen tutkija Anu Hakonen.

Tutkija katsoo todella suurten palkkioiden motivoivan vain rahan vuoksi, mutta voimakkain motivaatio työhön syntyy symbolisista merkityksistä.

- Arvostus liittyy tapaan käyttää palkkiojärjestelmää, hän sanoo.

Hakosen mukaan työntekijät on syytä pitää ajan tasalla palkkioiden perusteista ja niiden yhteydestä omaan työpanokseen, sillä vain näin palkkiot voivat synnyttää positiivisia merkityksiä.

Tulospalkkioita maksavien organisaatioiden on myös järkevää sitoa ne strategioihinsa, koska palkkioita saatetaan pitää merkityksettöminä, jos niillä kannustetaan epäolennaisten tavoitteiden suuntaan, Hakonen sanoo.