1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmeniä sakotettiin liikenteessä Itä-Lapissa

Autoilijoita jäi kiinni erilaisista rikkkomuksista poliisin, tullin ja rajavartioston tehovalvontaiskussa Itä-Lapin alueella keskiviikkona.

pesäpallo

Valvonnassa todettiin rikkomuksia muun muassa ajoneuvojen ajonopeuksissa, kunnossa sekä ajopiirturin käytössä. Rikkomuksista annettiin 15 rangaistusvaatimusta, 10 rikesakkoa ja 14 kirjallista huomautusta. Lisäksi viranomaiset takavarikoivat 1 tutkanpaljastimen, 1 kaasusumuttimen ja 1 pesäpallomailan.

Polttoainenäyte otettiin 56 ajoneuvosta ja ulkomaalaistarkastuksia tehtiin 231 kappaletta. Poliisi puhallutti 414 kuljettajaa. Yhtään rattijuoppoa ei tavattu.

Vakavimmat ajoneuvojen epäkuntoisuudet todettiin neljässä venäläisessä rekassa, joiden jarruissa ja runkorakenteissa oli sellaisia vikoja, että kaksi rekoista jouduttiin käännyttämään takaisin Venäjälle. Kahden rekan jarrut korjattiin paikan päällä, joten uuden tarkastuksen jälkeen ne voitiin päästää maahan.

Viranomaiset valvoivat Venäjälle suuntautuvaa paluuliikennettä Kemijärvellä ja Sallassa sekä Sallan rajanylityspaikalla. He tarkastivat lähes 600 ajoneuvoa, joista 200 oli venäläisiä.

Lue seuraavaksi