Tim Burton joutuu yhä kauppaamaan ideoitaan Hollywoodissa

Vaikka ohjaaja Tim Burton on tunnettu erikoisista elokuvistaan ei ideoiden myyminen Hollywood-tuottajille ole helppoa.

Johnny Depp elokuvassa Dark Shadows.

_Dark Shadowsissa _Johnny Deppin esittämä liike- sekä naistenmies, Barnabas Collins, tekee vuonna 1772 elämänsä virheen ja rikkoo väärän naisen sydämen. Kostoksi noidaksi paljastuva nainen muuttaa Barnabaksen vampyyriksi ja hautaa tämän elävältä.

200 vuotta myöhemmin hän vapautuu haudastaan ja huomaa maailman hieman muuttuneen ympärillään.

Vaikka ohjaaja Tim Burton on tunnettu erikoisista elokuvistaan ei ideoiden myyminen Hollywood-tuottajille ole helppoa.

Tim Burton. Kuva: Yle

- Joka kerta pitää kamppailla. Menestyneiden elokuvien jälkeen ideoiden myymisen luulisi olevan helppoa, mutta se ei ole sitä. Jokaisen elokuvan alulle pistäminen on vaikeaa. Pidän vaikeasti määriteltävistä asioista, joten en pysty esittelemään niitä yhdessä lauseessa, Burton sanoo Yle Uutisille.

_Dark Shadows _-vampyyrielokuvaa tähdittävät luottonäyttelijä Johnny Depp, Burtonin puoliso Helena Bonham-Carter sekä 20 vuotta sitten kissanaisena Burtonin Batman-elokuvassa esiintynyt Michelle Pfeiffer.

- Soitin Tim Burtonille ja anoin päästä mukaan elokuvaan. Luin lehdestä, että hän kehitteli Dark Shadows -elokuvaa yhdessä Johnny Deppin kanssa. En ollut lukenut käsikirjoitusta, joten en tiennyt olisiko siinä edes sopivaa roolia minulle. En ollut edes jutellut Tim Burtonin kanssa 20 vuoteen, mutta lapsena olin koukussa Dark Shadows -tv-sarjaan, Pfeiffer muistelee.

Michelle Pfeiffer ja Chloë Grace Moretz. Kuva: Yle

Burton on elokuvantekijä, joka on sekä elokuvayleisön että kriitikoiden suosikki. Pyynnöstä huolimatta hän ei suostunut antamaan arvosanaa elokuvalleen.

- Rakastan elokuvan tekemistä ja ihmisiä siinä ympärillä. Elokuvaan kiintyy, se on kuin lapsi, jota suojelet. En pisteyttäisi oikeita lapsianikaan tyyliin poikani on kahdeksan, mutta tyttäreni vain kaksi.