1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeestäkö lähiruokakeidas?

Kanta-Hämeessä pellot ovat viljavat, vedet kalaisat ja riistaakin riittää, muistuttaa maakuntajohtaja Juhani Honka. Kun mahdollisuudet hyödynnetään, Kanta-Häme vahvistuu lähiruokamaakuntana.

lähiruoka
Ihmiset ottavat ruokaa seisovasta pöydästä
Yle / Tiina Kokko

Yksi askel lähemmäksi lähiruokakeidasta Kanta-Hämeessä otettiin, kun elintarvike-, ravintola- ja maaseutumatkailuyrittäjät verkostoituivat.

Verkoston tavoitteena on houkutella entistä paremmin asiakkaita maaseutuyritysten palvelujen ja tuotteiden äärelle. Samalla yrittäjät ovat tutustuneet toisiinsa.

- Totta kai sillä on iso merkitys, että me tunnemme toisemme ja tunnemme toistemme tuotteet. Projektin aikana olemme tutustuneet perusteellisemmin toisiin yrityksiin, ja vasta nyt oikeastaan minäkin ymmärrän mitä kaikkea näissä yrityksissä on, sanoo hämeenlinnalaisen Kankaisten tilan yrittäjä Pirkko Kämäri.

Kun yrittäjät tuntevat toisensa paremmin, silloin verkostokin toimii paremmin. Tällä hetkellä verkostossa on mukana 23 yrittäjää.

Ruokamatka Hämeeseen -esite valmis

Aikahan on erittäin otollinen juuri nyt

Hannu Heikkinen

Verkoston ensimmäinen voimainponnistus on Ruokamatka Hämeeseen -esite, joka palvelee niin matkailijoita kuin maakunnan asukkaitakin.

Hämäläiseen lähiruokaan uskoo luomuviljelijä Hannu Heikkinen Lopen Pappilanpuistosta.

- Aikahan on erittäin otollinen juuri nyt. Ruoasta puhutaan todella paljon tällä hetkellä: lähiruoasta eritoten, myös luomusta. Ihmiset ovat ruvenneet miettimään sitä, mitä he laittavat suuhunsa, myös ruoan terveysvaikutuksia.

- Me pääsemme nyt ratsastamaan aallonharjalla, kun kaikki tästä asiasta muutenkin ovat valmiit ottamaan opikseen. Ihmiset ovat niin todella kyllästyneet markettien tusinaruokaan, Heikkinen ennustaa.

Ruokamatka Hämeeseen -esite tulee muun muassa selailtavaksi Hämeen matkailun nettisivuille. Sitä jakavat myös erilaiset infopisteet ja tietenkin verkostossa mukana olevat yritykset ja tilat.

Lue seuraavaksi