1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

MM-jääkiekon liikennejärjestelyt närästävät taksikuskeja

Taksinkuljettajat joutuvat jättämään jääkiekkofanit kauas kisapaikalta, koska perinteinen taksitolppa Helsinki Areenan edessä ei ole käytössä kisojen aikana.

Kotimaan uutiset
Taksi-merkki taksin katolla.
Juha-Pekka Inkinen / Yle

Takseille on järjestetty jääkiekon MM-kilpailujen ajaksi väliaikainen asema. Sen sijaintia on kuitenkin muutettu kisojen alun jälkeen. Virallisiin kisaesitteisiin tätä tietoa ei ole muutettu.

- Alunperin taksiasema oli Veturitiellä, jossa toinen ajokaista oli varattu taksien käyttöön. Näki heti, että se oli epäonnistunut ratkaisu. Nyt taksiasema on siirretty vielä kauemmas. Se on Veturitiellä sijaitsevan bensa-aseman edessä, kertoo taksinkuljettaja Matti Koivu.

Uusien järjestelyjen takia asiakkaat eivät tiedä, mistä taksikyydin saa.

- Kun asiakas tulee taksilla kisoihin, oletus on, että päästään lähes oven eteen. Nyt heidät joudutaan jättämään kauemmas. Piha-alue kun on varattu enemmän vip-henkilöille ja heidän autoilleen.

Kun asiakas tulee taksilla kisoihin, oletus on, että päästään lähes oven eteen.

Matti Koivu

Taksinkuljettaja Matti Koivun mukaan jopa liikuntarajoitteiset ihmiset kärsivät erikoisvieraille räätälöidyistä kisajärjestelyistä. Koivu kuitenkin ymmärtää sen, että jos kaikki taksikuskit saisivat jättää asiakkaat ovien eteen, syntyisi liikennekaaos.

Taksikuskit toivovat, että taksiasema siirretään Areenan piha-alueelle loppukisojen ajaksi. Tällä hetkellä paikalla on teltta-alue, jossa on muun muassa ravintoloita sekä fanimyyntiä. Kisojen pääsponsorin autonäyttelyn Koivu raivaisi taksiliikenteen tieltä pois.

Lue seuraavaksi