1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Toinen pääepäilty vangittu Seinäjoen muuntohuumejutussa

Kymmenkunta henkilöä sairaalahoitoon vieneessä Daisy-huumeen levitysjutussa toinen pääepäilty vangittiin jo viikko sitten. Perjantaina Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi myös toisen seinäjokelaismiehen törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on perjantaina vanginnut toisena pääepäiltynä pidetyn Seinäjoen seudulle Daisy-muuntohuumetta välittäneen henkilön todennäköisin syin törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Toinen pääepäilty vangittiin jo viikko sitten.

Vangittu on parikymppinen paikkakuntalainen mieshenkilö. Rikoslaboratoriosta saatujen lausuntojen mukaan henkilöiltä kiinniottojen yhteydessä takavarikoidut pienet huumausainenyssäkät ovat Daisy- tai Deso-nimellä tunnettua desoksipipradrolia (2-DPMP), joka omaa samantyyppiset vaikutukset kuin amfetamiini. Se on kuitenkin huomattavasti yleisesti tarjolla olevaa amfetamiinia vahvempaa huumetta.

Yliannostuksesta johtuneiden myrkytysoireiden takia kymmenkunta henkilöä vietiin tai hakeutui sairaalahoitoon huhtikuun lopulla. Viimeinen potilas on poliisin mukaan kotiutettu keskiviikkona.