Liikuntavaikuttaja: Seuratukien leikkaaminen nakertaa kansanterveyttä

Pohjois-Savon liikunnan hankepäällikkö sanoo, ettei yhteiskunta kestäisi urheiluseurojen menettämistä. Terveyttä edistävän toiminnan katoaminen veisi maan taloudellisesti ojasta allikkoon.

Kotimaa
Lapinlahden Mondo Areena
YLE / Toni Pitkänen

Pohjois-Savon liikunnan kehittämishankkeen vetäjä Marko Ahtiainen arvostelee poliittisia päättäjiä kovin sanoin urheiluseurojen talousahdingon seurauksista.

Ahtiainen sanoo, että urheiluseurojen tekemä vapaaehtoistyö on äärimmäisen tärkeää pelkästään kansanterveydenkin kannalta. Hänen mukaansa yhteiskunta ei todennäköisesti kestäisi sitä, jos urheiluseurat lopettaisivat toimintansa. Tällöin luovuttaisiin pitkälti liikunnan sairauksia ja syrjäytymistä ehkäisevistä vaikutuksista.

Sitä kiusaamista ei kannattaisi jatkaa.

Marko Ahtiainen

- Siitä tulisi sellainen vyöry, että sitä kiusaamista ei kannattaisi jatkaa, Ahtiainen lataa päättäjille.

Ahtiainen mainitsee myös kilpailujen ja tapahtumien vaikutukset liiketalouteen.

Tuet kuntoon ja hinnat kohdalleen

Marko Ahtiainen vaatii kuntia pitämään liikuntapaikkojen vuokrat kohtuullisina ja yhteiskuntaa lisäämään tukea urheiluseuroille.

- Eri laitokset arvioivat, että yksi euro liikuntaa säästää neljästä kuuteen euroa sosiaali- ja terveysmenoja. Tämä talous kurittaa tätä mahdollisuutta tehdä pehmeää hyvinvointia, jota liikunta- ja urheiluseurat tekevät, Ahtiainen muistuttaa.