1. yle.fi
  2. Uutiset

Kakskerrantien keskisaareke kiireellisin hanke

Turun suunnittelutoimisto on listannut kaupungin liikennehankkeita tärkeysjärjestykseen. Kiireellisiin hanke on yksi pienimuotoisimmista eli keskisaarekkeen rakentaminen Kakskerrantien ja Ravaksenkadun suojatielle. Toteutus maksaisi noin 40 000 euroa.

Kakskerta, Turku
Epäterävä kuva syksyisestä nurmikosta. Takana liikenneväylällä menee henkilöauto.
YLE

Kaikkiaan listalta löytyy toistakymmentä kohdetta, joiden kustannukset ulottuvat muutamista kymmenistä tuhansista pariin miljoonaan euroon. Listauksen kriteereinä ovat toimivuus, turvallisuus ja ympäristön kehittäminen.

- Kakskerrantien ja Ravaksenkadun suojatiellä tapahtui jokin aika sitten kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus, minkä vuoksi kohde nousi listan ykköseksi. Kyseessä on ilmeinen vaaran paikka. Kakskerrantie on vilkasliikenteinen ja ajoneuvojen nopeudet voivat nousta koviksi, perustelee suunnittelupäällikkö Matti Salonen.

Salonen arvioi, että kaupunki kykenee toteuttamaan keskisaarekkeen ensi vuoden aikana.

Kaikkiaan suunnittelutoimiston listalla on mukana 19 parannusehdotusta. Uusia liikennevaloristeyksiä mahtuu kymmenen kiireisimmän hankkeen listalle kolme: Markulantie ja Kekkurintie, Vähäheikkiläntie ja Uittamontie sekä Kakskerrantie ja Kukolankatu. Lisäksi Paattistentien, Moision Koulutien ja Mittumaarinkadun risteykseen pitäisi rakentaa kiertoliittymä.

Kymmenen tärkeimmän hankkeen listalla on mukana myös pitkään vatvottu Humalistonkadun saneeraus Yliopistonkadun ja Ratapihankadun väliltä. Kyse olisi pyörätien rakentamisesta. Valtuusto on jo hyväksynyt hankkeen, mutta toteutustavasta ei ole löytynyt yksimielisyyttä. Esimerkiksi osa kadunpätkän yrittäjistä vastustaa parkkipaikkojen vähentämistä.

- Ensi vuoden aikana on tarkoitus saada aikaiseksi katusuunnitelma, jonka jälkeen hankkeen osalta on tarkoitus päästä ripeämmin eteenpäin, toteaa Esko Salonen.

Suunnittelutoimiston listalle pääseminen ei vielä merkitse hankkeen toteutumista. Kyseessä on vasta lausunto. Rahoitus tulee kiinteistöliikelaitoksen budjetista.

Lue seuraavaksi