Matias Laine formuloi kolmanneksi

Joensuulaiskuljettaja ajoi hienosti Espanjassa GP3-luokassa. Matias Laineelle maistui shampanja.

urheilu
Matias Laine ajaa Barcelonassa.
Pekka Kaidesoja

Matias Laine sijoittui kolmanneksi formula GP3 –luokan osakilpailussa Espanjan Barcelonassa sunnuntaina. Laine jäi voittajasta Lotus GP:n Conor Dalysta 4,1 sekuntia. Toiseksi sijoittui paalulta startannut Jenzer –tallin Robert Visoiu. Laineelle palkintokoroke oli uusi kokemus GP3 -sarjassa.- Hienolta tuntui nousta podiumille ja shampanjakin maistui hyvältä. Kisavauhti on kohdallaan ja tärkeitä pisteitä tuli molemmista kisoista, Laine iloitsee tiedotteessa.

Shampanja maistui hyvältä.

Matias Laine

Viikonloppu oli Laineelle hyvä avaus pitkässä 16 kilpailun sarjassa. 22-vuotias Laine ajoi lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina MW Ardenin suomalaiskuljettaja nousi palkintokorokkeelle. Kokonaispisteissä Laine on neljäntenä 20 pisteellä. Kahden startin jälkeen sarjaa johtaa Mitch Evans 25 pisteellä. 23 pisteessä ovat Daly ja Vainio.

Kilpailun voittajan yhdysvaltalaisen Conor Dalyn isä Derek Daly ajoi Keke Rosbergin tallikaverina Williamsilla suomalaisen maailmanmestaruuskaudella vuonna 1982.

"Aivan lähellä ei kannata roikkua" Laine oli vajaan sekunnin päässä edellään ajaneesta Visoiusta koko kilpailun ajan. Kakkospaikka jäi kuitenkin vielä saavuttamatta.

- Aivan lähellä ei kannata roikkua, sillä renkaat ja kone vain kuumenevat turhaan. Visoui ei tehnyt virheitä, joten pidin sitten oman paikkani. Jatkossa on vain vältettävä virheet aika-ajossa, jotta lähtöpaikka olisi aivan kärkijoukossa. Siitä voi sitten taistella voitoista, Laine totesi. GP3-kausi jatkuu Monacon katuradalla 24.-26. toukokuuta.

  • Monaco on haasteellinen kisa tälle joukolle. Valmistaudun katuradalle ajamalla tallin simulaattorissa ensi viikolla, Laine kertoi.