Flybe neuvottelee tanskalaisen lentoyhtiön ostosta

Finnairin osaksi omistama Flybe Nordic aikoo aloittaa mm. Tanskan sisäiset lennot. Konkurssiin ajautuneesta Cimber Sterlingistä kilpailee neljä lentoyhtiötä.

Kuva: Yle

Lentoyhtiö Flybe Nordic neuvottelee konkurssiin ajautuneen tanskalaisen lentoyhtiön Cimber Sterlingin ostosta. Finnairin ja brittiläisen Flyben omistama yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa Tanskaan ja aloittaa muun muassa Tanskan sisäiset lennot. Cimber Sterlingin ostosta kilpailee neljä alueellista lentoyhtiötä.

- Pidämme tätä mahdollisuutena laajentaa suunnitelmiamme Tanskassa. Se on osa tavoitettamme tulla koko alueen markkinajohtajaksi, sanoo Flybe Europen kaupallinen johtaja Fred Kochak.

Yhtiö käy neuvotteluja konkurssihallinnon kanssa muun muassa Cimberin ATR-potkuriturbiinilaivastosta, joka soveltuisi tanskalaiskentiltä lennettäville suorille kaupunkilennoille lähialueelle.

- Esimerkiksi Aalborgista tai Billundista yhtiö voisi lentää suoraan Skandinaviaan tai Saksaan. Yhtiö etsii ATR- potkuriturbiinikalustolle soveltuvia reittejä, joilla on kysyntää kahden kaupungin välisille point-to-point -lennoille.

Tanskalaisyhtiön ostosta kilpailee neljä alueellista lentoyhtiötä. Flybe Nordicin ohella tarjouksen jättävät ruotsalainen Skyways, Tanskassa toimiva DAT sekä Jet Time.

Flybe Nordic on viime kuukausina laajentanut reittiverkostoaan muun muassa Tukholman kaupunkikentältä Brommasta, jonne yhtiö on siirtänyt kalustoa lakkautetuilta Seinäjoen ja Porin reiteiltä. Uusia supistuksia Suomessa ei ole tulossa - ainakaan kesäkaudella, vakuuttaa Kochak.

- Reittiverkostomme pysyy tällaisena jonkin aikaa, varsinkin kun kesäsesonki on alkamassa.

Jatkossa Flybe Nordicin solmukenttiä ovat Helsingin ohella Tukholman Bromma ja Kööpenhamina. Tanskaan yhtiö aikoo laajentua, vaikka Cimberin kauppa kariutuisikin.

Kiinnostusta Skandinavian lentoihin lisää se, että Flyben tärkeillä Suomen reiteillä Jyväskylässä, Kemissä ja Kokkolassa matkustajamäärät ovat laskeneet koko alkuvuoden.