Venäjän isossa yökerhopalossa tuomio

Baarin omistajalle langetettiin 6,5 vuotta vankeutta. 156 ihmistä kuoli puutalon tulipalossa vuonna 2009.

Venäläisoikeus on maanantaina tuominnut kolme vuotta sitten tulipalossa tuhoutuneen yökerhon omistajan vankeuteen. Konstantin Mryhin sai 6,5 vuoden tuomion, kertoo uutistoimisto RIA Novosti.

Venäjän Permissä sijainneessa puurakenteisessa yökerhossa oli järjestetty tulitehosteinen show 5. joulukuuta 2009. Se riistäytyi käsistä ja johti 156 ihmisen kuolemaan. Suureen uhrilukuun vaikutti, että ulos pääsi vain yhdestä ovesta.

Miesmuistiin tuhoisin tulipalo Venäjällä johti turvatarkastuksiin maan kaikissa yökerhoissa.

Jutussa syytteet on asetettu kaikkiaan kahdeksaa asianomaista vastaan. Myös yökerhon toinen omistaja on yhä poliisin hoteissa.

Tilastojen valossa paloturvallisuus on Venäjällä surkea. Viime vuonna tulipaloissa kuoli 12 000 ihmistä. Vertailun vuoksi Yhdysvalloissa on kaksinkertainen väkiluku ja viisi kertaa vähemmän tulipalokuolemia, laskee RIA Novosti.

Maanantaina vankeustuomion saanut yökerhon omistaja Konstantin Mryhin määrättiin myös maksamaan miljoonien eurojen korvaukset uhrien omaisille. Mryhin oli paennut Venäjältä yökerhoturman jälkeen Espanjaan, mistä hänet pidätettiin.