1. yle.fi
  2. Uutiset

Superpesiskausi vauhdissa - ViU kärjessä, miehillä vaikeampaa

Viinijärven Urheilijat on aloittanut superpesiskautensa kolmella voitolla ja koonnut 8 pistettä. Kiteen Pallolla on yksi voitto ja yksi tappio, pisteitä kolme. Joensuun Mailan voittotili on vielä avaamatta, kahdesta ottelusta on koossa yksi piste.

pesäpallo
Pesäpallonaisia kiilassa
Yle / Esa Pietarinen

Viinijärven Urheilijat on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua ja johtaa naisten superpesistä. Kempeleen Kiri kaatui avausottelussa kotikentällä 2-0. Jaksot 1-0 ja 6-1. Viikonlopun länsirannikon kiertue tuotti kaksi voittoa ja 5 pistettä. Lauantaina kaatui Turku 2-0, jaksot ViUlle 2-1 ja 4-1. Sunnuntaina tuli voitto Raumasta 2-1. Jaksoluvut Raumalla 1-3, 2-1, supervuoro 0-1.

Tuntuu hienolta olla kärjessä.

Riikka Karppinen

- Tavoitteena oli hakea vähintään 5 pistettä Turku-Rauma otteluista ja tuo tavoite saavutettiin. Tietenkin sen yhden pisteen menetys harmittaa, sanoo joukkueen pelaajista Riikka Karppinen.

- Ykköstila tuntuu hienolta, kausi on alkanut hyvin ja joukkueessa on tekemisen meininki, jatkaa Riikka.

ViU kohtaa seuraavaksi vieraspelissä helatorstaina kovan Jyväskylän.

- Kirittärien ulkopeli on melkoista rautaa, pitää koettaa käyttää kokematonta lukkaria hyväksi, ennakoi Riikka Karppinen tulevaa peliä.

Kipalla ongelmia kentälle menossa

Kiteen Pallo on koonnut kahdesta ottelusta 3 pistettä ja on sarjassa viidentenä. Avausottelussa tuli vierasvoitto Kouvolasta 2-1. Lauantain kotiavauksessa sarjanousija Alajärvi yllätti Kipan 1-2. Jaksot 1-4, 2-0 ja supervuoro 0-3.

- Meillä on ollut ensimmäisissä peleissä ongelmia kentälle pääsyssä. Ennenkaikkea kotipelissä kentälle meno oli niin heikkoa, että roolit vaihtuivat ja väärät miehet joutuivat sinne pyrkimään. Ei saatu tilanteita. Laukkasen Mikallekin tuli vain kaksi tilannetta koko pelissä, sanoi pelinjohtaja Vesa Varonen.

Kitee kohtaa seuraavaksi helatorstaina 17.5. vieraspelissä Sotkamon Jymyn.

- Odotan, että pelimme jämäköityy. Lähdemme altavastaajana otteluun ja ulkopelimme joutuu nyt todelliseen testiin. Vastaan tulee eri kaliiberin sisäpelijoukkue. Sotkamon tiivis ulkopeli pitäisi saada jotenkin murennettua, pohti Vesa Varonen.

Jomalla juoksut tiukassa

Joensuun Mailan kausi on alkanut kahdella tappiolla. Yhdellä pisteellä Joma on sarjataulukon 11. Avausottelussa Mehtimäellä 9.5 Hyvinkään Tahko vei voiton 1-2. Jaksot 1-2, 3-1, 0-1. Lauantaina Kankaanpään maila voitti Joman 1-0. Jaksot 0-0, 1-0. Ottelun ainut juoksu tuli harhaheitolla.

- Pisteiden valossa ei voi olla tyytyväinen sarjan alkuun, mutta ulkopeli on ollut hyvää. Sisäpeli ei ole vielä pyörinyt toivotulla tavalla, siinä meillä on parannettavaa, sanoi Sotkamosta täksi kaudeksi Jomaan tullut Mikko Kemppainen.

- Joukkueessa on kuitenkin hyvä henki ja otteet paranevat kauden edetessä, jatkaa Mikko

Jomakin jatkaa pelejään helatorstaina 17.5. kotikentällään klo 15. Vastaan tulee Jymy, Seinäjoki.

- Sieltä on tulossa nuori, innokas porukka vastaan. Täysi työ saadaan tehdä, että voitto irtoaa, arvioi Mikko Kemppainen tulevaa ottelua.

Kipa ja Joma kohtaavat toisensa sunnuntaina 20.5. klo 13 Kiteen Rantakentällä.

Lue seuraavaksi