Poliisi keskittää asetarkastukset Seinäjoelle

Asetarkastukseen on varattava aika joko internetin kautta tai puhelimitse. Tarkastuksia tehdään tiettyinä päivinä viikossa, ja tarkat ajat löytyvät poliisin internetsivuilta.

Asetarkastus
Kivääri metsästäjän käsissä. Kiväärissä kiikaritähtäin.
Yle

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos keskittää ampuma-aseiden tarkastuksen Seinäjoelle kesäkuusta lähtien. Ampuma-aselain mukaan hankittu ase on esitettävä poliisille 30 vuorokauden sisällä ostohetkestä.

Aiemmin aseen on voinut esittää myös maakunnan muilla poliisiasemilla. Kesäkuun 4. päivästä lähtien tämä on kuitenkin mahdollista enää Seinäjoella, ja tarkastukseen on varattava aika erikseen. Aika varataan internetistä osoitteessa www.poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) .

Varattavat päivät ovat joka kolmas lauantai sekä näiden viikkojen välissä kahtena tiistaina. Jos internetvarausta ei pysty käyttämään, voi ajan varata soittamalla poliisin palvelupäivystyksen numeroon 071 8747 401.

Lupapalvelut ruuhkautuvat muutenkin perinteisesti kesää kohti. Etelä-Pohjanmaan poliisi kehottaa hoitamaan lupa-asiat kuntoon jo ennen kesää.