IKEA ja Seinäjoki löysivät toisensa

IKEA Real Estate ja Seinäjoen kaupunki ovat solmineet aiesopimuksen. Tarkoituksena on selvittää mahdollisuuksia IKEA-tavaratalon toteuttamiseksi Seinäjoelle.

talous
Kuopion Ikea
Yle / Toni Pitkänen

IKEAlle on varattu alue Kauppa-Joupin alueelta aina vuoden 2015 loppuun saakka. Aiesopimusta voidaan jatkaa, mikäli sopimuksen tavoitteet eivät ole voimassaoloaikana toteutuneet. IKEA voi myös vetäytyä hankkeesta, jolloin sopimus raukeaa.

- Pitkät neuvottelut on takana. Olemme edenneet määrätietoisesti, useampiakin reittejä pitkin, ja lopputulos on nyt tämä, että aiesopimus on allekirjoitettu, kertoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki. Rasinmäen mukaan pallo on nyt Ikealla arvioida, mitkä ovat hankkeen toteuttamismahdollisuudet.

Asemakaava valmiina

Sopimusalueelle on mahdollista rakentaa kaikkiaan 30 000 kerrosneliötä. Alueella on voimassa asemakaava, joka mahdollistaa vähittäiskaupan suuryksikön rakentamisen. Kaikkiaan asemakaava mahdollistaa yli 100 000 kerrosneliön rakentamisen.

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki on tyytyväinen aiesopimuksen aikaansaamiseen. Sopimus mahdollistaa IKEAn oman suunnittelun aloittamisen ja kaupunki antaa projektille kaiken tuen. Rasinmäen mukaan rakentamisen toteutumisella olisi iso merkitys koko alueelle.

- Toteutuessaan tämä vahvistaisi Seinäjokea ja kaupunkiseutua kaupallisena alueena. Lisäksi se toisi satoja työpaikkoja, sanoo Rasinmäki.

Rasinmäen mukaan Seinäjoen kaupunki oli aloitteellinen aiesopimukseen pääsemiseksi, mutta myös Ikea on tehnyt omat tutkimuksensa sen suhteen, mihin Suomessa kannattaa sijoittua.

Seinäjoen kaupunginhallitus saa aiesopimuksen eteensä tänään maanantaina ylimääräisenä asiana listan ulkopuolelta.