Pesäpallon katsomorähinöinti setvitään perin pohjin

Hyvinkään Tahko selvittää parhaillaan tilannetta, jossa joukkueen kannattajat riehaantuivat kotiottelussa viime viikonloppuna. Selvitystä välikohtauksesta vaatii sekä Pesäpalloliitto että ottelulle luvan myöntänyt Keski-Uudenmaan poliisi.

urheilu
Poliisit paikalla pesäpallo-ottelussa.
Miia Lahti / Yle Uutiset Uusimaa

Tahkon kannattajaryhmä häiriköi Hyvinkään Tahkon ja Sotkamon Jymyn välisessä Superpesis-ottelussa viime lauantaina ja paikalle hälytettiin poliisi.

Hyvinkään Tahkon toiminnanjohtaja Jorma Kosunen on järkyttynyt siitä, kuinka tilanne riistäytyi käsistä.

- Tämä on meille aika suuri kolaus. Emme ole tällaiseen tottuneet. Olemme järjestäneet otteluita yli 40 vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällaiseen ikävään asiaan joudumme puuttumaan.

Kosusella on oma käsityksensä rähinöinnin syistä.

- Liian paljon innokkaita nuoria ja liian paljon alkoholia oli liian paha sekoitus, joka johti erittäin pahoihin ylilyönteihin, hän toteaa.

Liian paljon innokkaita nuoria ja liian paljon alkoholia oli liian paha sekoitus, joka johti erittäin pahoihin ylilyönteihin.

Jorma Kosunen

Ryhmä niskoitteli poliisia vastaan

Poliisin mukaan voimakkaasti päihtyneellä kannattajaryhmällä oli mukana omia alkoholijuomia. Rähinöijät olivat heittäneet kentälle tavaraa ja kiipeilleet katsomorakenteissa.

Joukon rauhoittamisessa jouduttiin käyttämään pippurisumutetta, ja yksi poliisi sai kollegan pippurisumutetta silmiinsä.

Poliisi otti kiinni neljä henkilöä, ja kahdelle kirjattiin rangaistusvaatimus haitanteosta poliisille ja kahdelle niskoittelusta poliisia vastaan.

Hyvinkään Tahko kerää parhaillaan materiaalia ja tekee selvitystä tapahtumien etenemisestä. Selvitys Pesäpalloliitolle on määrä antaa tiistaina puoleen päivään mennessä.