Finanssialan uusi jättiläinen alkaa muodostua

Tapiola-ryhmä ja Lähivakuutus muodostavat 19 keskinäistä alueyhtiötä. Alueyhtiö Savolla on selkä markkinajohtajuus vahinkovakuutuksissa, mutta pankkisektorilla uusi finanssiyhtymä on vielä haastajan asemassa.

Lähivakuutus

Lähivakuutuksen ja Tapiola-ryhmän yhteisen finanssikonsernin hallinto ja toimintamallit alkavat selkiytyä. Uuteen finanssiryhmittymään perustetaan keskusyhtiön lisäksi 19 keskinäistä alueyhtiötä.

Lähivakuutus-Tapiola Savo alueyhtiö muodostuu Kuopion ja Varkauden ympärille. Ylä- ja Koillis-Savo kuuluvat jatkossa Savonmaa-Karjalan alueyhtiöön.

Alueyhtiö Savossa työskentelee lähes sata työntekijää ja asiakkaita sillä on noin 70 000. Vahinkovakuutuksissa uusi yhtiö on alueen selkeä markkinajohtaja. Lähes puolella alueen yrityksistä on jokin uuden Lähivakuutus-Tapiolan tarjoamista vakuutuksista. Vastaava luku maatiloista on lähes 80 prosenttia.

Hallinto ja toimintatavat selvät

Alueyhtiö Savon toiminnallinen organisaatio käynnistyy kesäkuun alussa. Toimitusjohtajaksi on ehdolla nykyinen Savo-Karjalan Lähivakuutuksen toimitusjohtaja Pekka Kirvesmies.

Asiakkaille muutos alkaa näkyä syksyn aikana, kun Lähivakuutuksen ja Tapiolan toimitiloja yhdistetään. Kaikkiaan Savon alueelle tulee 18 toimipistettä 11 eri paikkakunnalle.

Uuden alueyhtiön hallintoneuvosto ja hallitus valitaan viikon kuluttua pidettävässä yhtiökokouksessa. Hallintoneuvoston puheenjohtajaksi on ehdolla keiteleläinen yrittäjä Anne Sirkeinen. Hallituksen puheenjohtajaksi on puolestaan nousemassa maakuntajohtaja Jussi Huttunen.