Mielipiteitä tuulivoimapuistosta sovitellaan yhteen

Ruokolahden kunnanhallitus on maanantaina käsitellyt tuulivoimapuiston mahdollistavasta kaavaluonnoksesta tulleita muistutuksia. Tuulivoimapuisto on ennakkoon herättänyt alueen vapaa-ajanasukkaissa voimakasta vastustusta. Sen sijaan vakituiset asukkaat suhtautuvat voimaloihin neutraalisti.

Kuva: Yle

Puuta kaatuu ja korjataan Ruokolahden Hauklapin alueella tuulivoimalalle kaavaillun rinteen kupeessa. Paikka on linnuntietä noin kilometrin päässä kylätoimikunnan puheenjohtajan sekä kunnanvaltuutetun Jorma Martikaisen kotoa.

- Vastustaisin vesivoimalaa ja atomivoimaa, mutta olen myötämielinen tälle tuulivoimalalle, Martikainen toteaa.

Martikainen perustelee mielipidettään sillä, että tuulivoima on turvallinen energiavaihtoehto.

Kaikki eivät ole yhtä myötämielisiä Tuuli Saimaa Oy:n suunnitelmille pystyttää Ruokolahden luoteisosaan Puumalan rajan tuntumaan yhdeksän tuulivoimalaa. Voimalat tulisivat Puumalantien molemmin puolin.

Erityisesti vapaa-ajanasukkaat ovat hermostuneet mäkien päälle rakennettavista, maisemaa muuttavista voimaloista. Martikainen näkee asian toisin.

- En ainakaan omalta kannaltani voi yhtyä niihin, koska ne tulevat ihan metsän keskelle. Viereen ne eivät edes näykään. Jossakin kaukomaisemassa näkyvät, mutta sieltä näkyy paljon muutakin, Martikainen pohtii.

Korkeiden voimaloiden lisäksi Yle Uutiset Etelä-Karjalan tavoittamat mökkiläiset ovat huolissaan voimaloiden aiheuttamasta melusta. Kaavaluonnoksessa olevan melumallinnuksen mukaan kolmen loma-asunnon kohdalla yöllinen ohjearvo voi ylittyä hetkellisesti, mutta muuten melu pysyy ohjearvojen sallimissa rajoissa.

Hyvä juttu, mutta...

Yksityiset henkilöt ovat jättäneet tuulivoimapuiston rakentamisen mahdollistavasta osayleiskaavaluonnoksesta tukun muistutuksia, joita kunnanhallitus on käsitellyt maanantaina.

Yksikään Etelä-Karjalan Yle Uutisten tavoittamista mökkiläisistä ei halunnut ilmaista kielteistä kantaansa henkilökohtaisesti julkisuudessa.

Myös Tuuli Saimaan toimitusjohtaja Petteri Laaksonen kieltäytyi maanantaina kommentoimasta asiaa käsittelyn keskeneräisyyden takia.

Jorma Martikainen sanoo keskustelleensa tuulivoimapuistosta useiden vapaa-ajanasukkaiden sekä vakituisten asukkaiden kanssa.

- He pitävät tuulivoimaa hyvänä vaihtoehtona, mutta kun ei vaan tulisi lähelle omia tonttia. Se siinä on, Martikainen summaa.