Ammattiliitto Pro arvostelee metsäyhtiöitä osinkoahneudesta

Pohjolan Voima tilitti metsäyhtiöille muhkeat osinkotulot samaan aikaan, kun yhtiön tytäryhtiöissä on käynnissä neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi.

talous

Pohjolan Voiman yhtiökokous päätti jakaa osinkoina tulot, jotka yritys oli saanut myytyään osuutensa kantaverkkoyhtiö Fingridistä. Suurimman potin saivat metsäyhtiöt. Pohjolan Voiman tytäryhtiöissä on käynnissä yt-neuvotteluja henkilöstön vähentämiseksi, joten ammattiliitto Pro paheksuu myyntitulojen jakamista osinkoina.

PVO:n hallituksen ehdotus oli, ettei myyntituloja makseta ulos yhtiöstä.

Ammattiliitto Pro viittaa Arvopaperi-lehden artikkeliin ja ihmettelee teollisuusjohtaja Markku Palokankaan suulla, miten yhtiö voi pitää kiinni hyvän henkilöstöpolitiikan lupauksestaan, jos sen omistajat jakavat miljoonaosinkoja itselleen yt-neuvottelujen keskellä.

Suurimmat osinkotulot saa UPM yhdessä Myllykosken kanssa, lähes 109 miljoonaa euroa. Stora Enson osuus on melkein 37 miljoonaa.

PVO-konsernin kahdeksassa tytäryhtiössä päättyivät toukokuun alussa neuvottelut 65 henkilön vähentämisestä. Voimalaitosten käynnissäpitopalveluja tuottavassa Proma-Palvelut Oy:ssä ovat käynnistyneet yt-neuvottelut, joissa henkilöstön vähennystarve on enintään 80 henkilötyövuotta.

Liiton energia-alan sopimusalavastaava Petteri Hyttinen odottaa, että neuvottelut hoidetaan niin, että "ikäviltä henkilöstövaikutuksilta vältytään".

PVO sai kantaverkkoyhtiö Fingridin osuuden myymisestä 247,4 miljoonaa euroa.