Valtuusto hyväksyi Rantaväylän tunnelisopimuksen

Kolmituntinen puhemaraton ei muuttanut ennakoituja kuvioita. Vastustajat jättivät eriäviä mielipiteitä ja he uskovat tulevien kuntavaalien pääteeman olevan Rantaväylän tunneli.

Rantaväylä (Tampere)
Liikennettä Paasikiventiellä
YLE / Antti Eintola

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Rantaväylän tunnelin tarkennetun sopimuksen äänin 37-30. Valtuuston valtaryhmittymän XL-ryhmän rivit rakoilivat äänestyksessä. Kokoomusvaltuutettu Erkki Axen, vihreiden Petri Siuro ja kristillisdemokraattien Satu Sipilä äänestivät tunnelisopimuksen hylkäämisen puolesta.

Lisäksi tunnelisopimusta vastustivat sosiaalidemokraatit, perussuomalaiset, kommunistit ja vasemmisto. Vasemmistoliitosta sopimuksen hyväksymisen puolesta äänestivät Jari Heikkilä ja Sirkkaliisa Virtanen.

Kaupungin talous vastustajien huolena

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmen huolena oli koko projektin rahoitus. Lisäksi hän uumoili tunnelin rakentamisen tuovan ennakoimattomia kustannuksia. Sopimuksessa hankkeen kustannusarvioksi on määritelty enintään 185 miljoonaa euroa. Skp:n Jari Heinonen oli laskenut tunnelille oman kustannusarvion ja hän arvio sen hinnaksi 300 miljoonaa.

- Tämä kaikki tulee sitten veronmaksajien eli kaikkien kaupunkilaisten kontolle, Heinonen ennakoi.

Kristillisdemokraattien Satu Sipilä puolestaan ihmetteli, miten kaupungilla voi olla varaa sijoittaa rahaa tunneliin, kun se parhaillaan etsii säästökohteita.

Tunneli tuo rannan ja asuntoja kaupunkilaisille

Sopimuksen puolesta puhuneet ja äänestäneet pitivät tunnelia suurena mahdollisuutena. Pormestari Timo P. Nieminen iloitsi tunnelin myötä uudesta keskustan läheisyyteen nousevasta asuinalueesta. Vihreät nostivat puheenvuoroissaan esiin Näsijärven rannan tulemisen kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

Vasemmistoliiton Sirkkaliisa Virtanen korosti hankkeen tuovan mukanaan 7500 miestyövuotta. Kokoomuksen Harri Jaskari uskoi puolestaan tunnelin maksavan itsensä takaisin jo kymmenessä vuodessa.