"Lohjan juna meni jo"

Lohjan rukkaset Siuntiolle merkitsevät todennäköisesti kuntaliitoshaaveiden hautaamista myös Siuntiossa. Kunta on nyt pulassa peruspalveluidensa järjestämisen kanssa.

Lohja
Siuntion kunnanvaltuuston kokous.
Siuntion kunnanvaltuuston kokous.YLE

Siuntion kunnanhallitus äänesti jälleen maanantai-iltana Lohja-Nummi-Pusula -kuntaliitoksen puolesta. Luvut olivat tutut 6-5.

Äänestystuloksella ei ole kuitenkaan merkitystä, mikäli Lohjan kaupunginvaltuusto äänestää kuntaliitosesityksen hylkäämisen puolesta.

Kirkkonummeakaan ei liitos itäiseen naapuriinsa innosta. Siuntio jäänee kaiken poukkoilunsa jälkeen yksin.

- Veikkaan, että ensi viikon jälkeen Lohja-juna meni jo ja lujaa menikin. Toivon, että lohjalaiset eivät olisi niin kovasti pahoittaneet mieltään, ettemme pääsisi sopuun peruspalveluiden järjestämisestä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Arto Penttinen (kok.) sanoo.

Siuntion on löydettävä ratkaisu sosiaali- ja terveyspalveluihinsa ennen ensi vuotta. Sosiaali- ja terveyspalveluja koskeva Lost-yhteistyö Lohjan, Inkoon ja Karjalohjan kanssa on jo ehditty sanoa irti.

- Aloitamme ensi viikon valtuuston äänestyksen jälkeen neuvottelut palveluiden järjestämisestä. Ongelmana on kuitenkin se, ettei meillä ole sellaista virkamiestä, joka tuntisi tarpeeksi hyvin terveys- ja sosiaalipuolen. Joudumme ostamaan neuvotteluapua.

Penttinen on turhautunut. Hänen mielestään kunnassa on ollut toimiva järjestelmä, jonka poliitikot haluavat nyt romuttaa.

- Ei tämmöinen yksittäinen kunnanvaltuutettu, vaikka kunnanhallituksen puheenjohtaja olisikin, pysty järjen valoa tuomaan ja päitä kääntämään. Että ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia nöyryytyksiä.